RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Arvesen: - Har vært langt nede

Sist oppdatert:
Usikkerhet har preget Kurt Asle Arvesen (33) på veien mot Tour de France.

FANA (Nettavisen): Den slapp imidlertid taket da CSC Saxo Bank-rytteren satt halvproffene på plass for fjerde gang under fellesstarten i NM.

- En skikkelig god seier! Jeg har vært usikker hele uka, fortalte Arvesen til Nettavisen rett etter målgang.

Årsaken til usikkerheten er hans fysiske form i etterkant av et beinhardt Tour de Suisse.

Kurt snakket ut
Søndag valgte Arvesen å lette litt på sløret i forhold til hva som egentlig gjorde at han måtte droppe fredagens planlagte NM-tempo.

- Jeg har vært på knivseggen til å være overtrent. Jeg kjørte meg hardt ned, og det var en del av planen - men jeg kom LANGT ned, sier han.

- Jeg var utrolig sliten. Jeg har lagt mange harde sykkelløp og mye hard trening bak meg.

- Ikke nok restituert
Sportssjef Steffen Kjærgaard sier følgende om tretthetstegnene proffrytteren har vist denne uka.

- Sveits Rundt er tøft. Det er et spørsmål om å hente seg inn igjen. Ved å få nok hvile, massasje og rolig sykling, så løsner det lett når man begynner på igjen. Jeg mener begrepet overtrening ofte brukes feil i utholdenhetssammenheng og at han denne gangen ikke kom helt i mål på en god restitusjonsperiode.

- Jeg velger å spekulere i at han bare har safet inn til Tour de France ved å droppe tempoen denne gangen, for å sikre overskudd foran neste uke, legger forbundssjefen til.

Semiproffene yppet seg
Underveis i fellesstarten kunne ikke Arvesen safe inn til noe som helst.

Det ble tidlig klart at gullet ville stå mellom fire ryttere: Arvesen, Stig Remme (Team Sparebanken Vest), Edvald Boasson Hagen (Team High Road) og Lars Petter Nordhaug (Team Joker Bianchi).

Til slutt ble det en duell mann mot mann, mellom hjemmehåpet Remme og Arvesen selv. Drøye tre kilometer fra mål viste eresfjordingen hvorfor det er han som skal sykle Tour de France, og ikke Remme.

- Jeg tok en føring, og da støtet han. Han fikk noen meter og jeg klarte ikke å tette luka. I stedet skled han bare ifra meg, sier Remme til Nettavisen.

Ventet ikke til bakken
Arvesen tror stedet han valgte å rykke på, kom overraskende på rytteren som hadde sin egen far (Steinar) som løypesjef søndag.

- Det var kanskje litt overraskende at jeg angrep rett før tunnelen. Han ventet nok at jeg skulle slå til opp den siste bakken i stedet. Men jeg fikk uansett de meterne jeg trengte.

33-åringen ble dermed historisk ettersom han også tok hjem tittelen i 1997, 1998 og 2008. Det durabelige spurtoppgjøret mot Thor Hushovd ble vi snytt for denne gangen. Det legger likevel ikke noen demper på selvtilliten til Arvesen foran Tour de France.

- Seieren ga meg i hvert fall et svar på at jeg er der jeg skal være, gliste Kurt - som nå får kjøre i den norske mesterskapstrøya under fellesstartene i det franske etapperittet.

PS! Gabriel Rasch håpet å kjempe om seieren for vise seg verdig en plass på Crédit Agricoles Tour-lag, men brøt i stedet fire runder før mål. Kun 8 ryttere endte opp med å fullføre det tøffe rittet i utkanten av Bergen.

Les alt om mesterskapet på Nettavisens sykkelsider

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere