*Nettavisen* Sport.

Arvesen dropper VM

Foto: (AFP/Scanpix)

Kurt Asle Arvesen har bestemt seg for å droppe VM i temposykling. - Det er viktigere for CSC at jeg er form til de avsluttende Pro Tour-rittene, sier han.

12.09.05 14:04

Dermed blir det ingen nordmenn på startstreken under VM i temporitt i Madrid torsdag 22. september. I utgangspunktet skulle både Arvesen og Thor Hushovd delta, men nå har begge trukket seg.

Prioriterer laget
Hushovd fordi han utelukkende satser på fellesstarten, Arvesen fordi hensynet til arbeidsgiveren CSCs sesonginnspurt er viktigere.

- Jeg får ikke tid til å forberede meg slik jeg ønsker. Derfor har jeg i samråd med lagledelsen bestemt meg for å prioritere annerledes. Jeg prioriterer laget foran egeninteressene mine, sier Arvesen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg tok avgjørelsen før helgen, legger han til.

Kjemper om seieren
Danske CSC leder Pro Touren for lag når fire ritt gjenstår. Direktør Bjarne Riis har uttalt at sammenlagtseier i sykkelsportens svar på verdenscupen henger svært høyt.

- Når CSC leder, må vi prioritere slik. De tre beste rytterne fra hvert lag teller i sammendraget, og da er det viktig å stille med best mulig mannskap. Jeg skal derfor satse på Championship of Zürich og Paris - Tours i stedet for VM, forklarer romsdalingen.

- For å kunne henge med på tempo-VM, må man enten være tempospesialist eller foreberede seg svært godt. Nå skal jeg i stedet forberede meg optimalt til de to Pro Tour-rittene. Det er til det beste for laget.

Éndagersrittene Championship of Zürich og Paris - Tours går av stabelen henholdsvis 2. og 9. oktober. De to andre gjenstående rittene er Polen Rundt (etapperitt som starter i dag) og éndagersrittet Giro de Lombardia 15. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag