Arvesen klar for Tour de France

Foto: SCANPIX

Mandag fikk Kurt Asle Arvesen beskjeden han har ventet på.

23.06.08 14:42

Sportsdirektørene hos Team CSC Saxo Bank har tatt ut laget som sykler årets utgave av Tour de France. Blant de ni rytterne er norske Kurt Asle Arvesen. Det melder eresfjordingen på sin hjemmeside.

Norge kan få tre deltakere under årets Tour de France. Hjemme på Ringerike går Gabriel Rasch nemlig rundt og venter på beskjeden fra Crédit-ledelsen, men det får han ventelig ikke før neste helgs sykkel-NM er unnagjort.

- Ja!? Er han tatt ut nå? Det er bra, kult å høre. Det er moro å kjøre løp når det er flere andre norske i feltet, sier Rasch til Nettavisen når han får beskjed om uttaket til CSC.

- Er du overrasket over at han kom med?

- Jeg trodde på det, ja. Selv om han ikke var superbra i Sveits (Tour de Suisse). De er såpass smarte i Team CSC at de ser an hvem som er bra på våren, og stoler på at de kan gjenskape formen i juli. Det er ikke så viktig å være god i mai og juni, når man kan toppe formen igjen til Tour de France.

Verdens beste
Team CSC Saxo Bank er kanskje verdens beste sykkellag. Derfor er utrolig sterkt av Arvesen å sikre seg sin tredje deltakelse i rittet.

Tidligere har eresfjording deltatt i 2005 og 2007.

- Jeg tror vi kunne ha tatt ut to lag til Tour de France, så mange gode ryttere som vi har å velge mellom. Vi har tatt ut ni virkelig skarpe ryttere, og med dem kan vi helt sikkert få oppfylt våre ambisjoner. Og det er ingen tvil om at de er tårnhøye i år igjen, sier sportsdirektør Bjarne Riis ifølge Feltet.dk.

Ble droppet i Italia
Arvesen var tidligere i år meget skuffet da han ble droppet fra laget som skulle til Giro d'Italia. Men dagens uttak viser hva teamledelsen hadde i bakhodet.

Hva Gabriel Rasch angår, ligger han skjebne fortsatt utenfor nordmannens hender.

- Jeg føler er blant 3-4 ryttere som kjemper om de siste to plassene, sier han.

Trolig er det Christophe Mevel og Patrice Halgand som kjemper med nordmannen.

Håper på Thor
- Er det noen muligheter for at Thor kan få deg inn her?

- Ja, og han vil sikkert ha meg med også. Men samtidig så er det viktig for ham å få med spurterne hans inn på laget, så det er mulig han bruker opp kvoten sin der også.

Får han til det, får Norge sin største kvote i rittet på mange år. I 1991 var det faktisk fire nordmenn med i rittet da Dag Otto Lauritzen, Olaf Lurvik, Atle Kvålsvoll og Atle Pedersen deltok i rittet.

PS! Slik stiller Team CSC Saxo Bank i årets Tour de France: Fabian Cancellara, Carlos Sastre, Andy Schleck, Frank Schleck, Nicki Sørensen, Jens Voigt, Stuart O’Grady, Kurt Asle Arvesen og Volodymir Gustov.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag