RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arvesen klar for Tour de France

Sist oppdatert:
Søndag fikk Kurt-Asle Arvesen meldingen om at han er tatt ut til å sykle på danske CSCs Tour de France-lag. - Dette er drømmen som går i oppfyllelse, sier nordmannen.

- Dette er drømmen som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til sommerens store sykkelbegivenhet og håper at vi kan følge opp fjorårets lagseier, sier Kurt Asle Arvesen.

I storform
Nordmannen er ifølge ham selv i bedre form enn på lenge, og det danske lagets teamsjef Bjarne Riis har store forventninger til ham.

- Kurt er en fantastisk syklist. Han er en vinnertype og han har en viktig rolle i Team CSC, understreker Riis.

Den norske rytteren vant en etappe i Giro D`Italia i fjor og er tidligere verdensmester for U23.

Luksusproblem
Bjarne Riis forteller at det har vætr vanskelig å plukke ut de ni som skal representere CSC i verdens tøffeste sykkelritt.

- Jeg er meget glad for å kunne presentere de ni syklistene vi har valgt til å sykle årets Tour de France. Det har vært en vanskelig beslutning, og vi har også i år hatt et luksusproblem, sier CSCs lagleder Bjarne Riis i en pressemelding.

- Nå er beslutningen tatt, og jeg tror alle kan være enige i at det er et sterkt lag vi stiller med.

Satser på lagtempo
Det danske laget består av sterke og meritterte syklister som Carlos Sastre, Ivan Basso, Jörg Jaksche og Jens Voigt, og Riis har forhåpninger om at laget skal hevde seg i klassikeren.

- Det er bredt sammensatt lag, som både kan kjempe om etappeseirer og gjøre seg gjeldende i sammendraget, tror den tidligere Tour-vinneren.

- Med Sastre og Basso har vi to ryttere som har kapasitet til å hevde seg blant de ti beste i sammendraget. Samtidig har vi ryttere som kan kjører for seier på de fleste etappene. Lagtempoen er et stort mål for oss, og det ville være en kjempesuksess for oss dersom vi vinner den etappen som etter min mening er den mest presitsjefylte i hele sporten.

Foruten Arvesen, Sastre, Basso, Jakcshe og Voigt skal også Bobby Julich, Nicki Sørensen, Jakob Piil og Michele Bartoli sykle i CSC-drakten under etapperittet i Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere