RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arvesen redd for lagets rykte

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen er skuffet over Tyler Hamiltons positive dopingprøve, og frykter at det kan gå ut over Team CSCs rykte.

Tyler Hamilton syklet for Team CSC i 2003. Denne sesongen har han tilhørt Phonak.

- Jeg velger å tro at det er et enkelttilfelle. Det er selvsagt en skandale for Hamilton, men saken får ringvirkninger for hele sykkelsporten, sier Arvesen til NTB.

Ikke lagkamerater
Det norske VM-håpet fikk kontrakt med danske Team CSC denne sesongen. I fjor valgte Hamilton å forlate kapteinsvervet i CSC til fordel for sveitsiske Phonak.

- I verste fall kan det gå kraftig ut over laget mitt, som neppe får det enklere med å skaffe sponsorer for neste år med en tidligere profil i dopingsøkelyset, mener Arvesen.

- Et varsko til andre
Steffen Kjærgaard, som la opp etter fjorårets sesong, har vært lagkamerat med Tyler Hamilton i US Postal i to sesongen.

- Jeg synes det er utrolig trist. Et kraftig slag under beltestedet for sykkelsporten. Samtidig er det et bevis på at antidopingarbeidet begynner å nå fram. OL-mesteren på landevei er jo som en storfisk å regne. Dette er et varsko til sykkelverden, sier Steffen Kjærgaard.

Han oppfattet eks-lagkompisen som en svært lavmælt og avslappet mann.

- Nesten sånn «unnskyld at jeg er til». Han har alltid vært en maskin på temposykling, men om realiteten i den egenskapen viser seg å ha kommet for dagen nå, må jeg si det er skuffende, sier Steffen Kjærgaard, som satte sykkelen i garasjen for godt i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere