Gå til sidens hovedinnhold

Astana herjet uten Armstrong

Dobbel på andre etappe av Castilla y Leon.

På den første etappen av sykkelrittet Castilla y Leon måtte Astana-laget tåle en stor nedtur. Superstjernen Lance Armstrong var involvert i en velt, og brakk kragebeinet.

På tirsdagens andre etappe så det imidlertid ut til at de hadde ristet av seg skuffelsen. 28,2 kilometer tempo sto på programmet i Palencia, og der var det kontroversielle profflaget suverene.

Tilbake fra skade
Amerikanske Levi Leipheimer tok en overlegen seier med tiden 33 minutter og 17 sekunder. 35-åringen avsluttet rittet knallsterkt, og var til slutt 18 sekunder foran nummer to, lagkamerat Alberto Contador. Garmin-Slipstream-rytteren David Zabriskie knep den siste plassen på seierspallen.

- Det føles glimrende å ha vunnet etappen. Det var en tøff tempoetappe, med sterk vind, sa Leipheimer til nyhetsbyrået Reuters etter rittet.

Triumfen var en fin oppmuntring for Leipheimer, som har vært ute med skade siden triumfen i Tour of California i februar. Skaden gjorde at han gikk glipp av Paris-Nice.

- Tungt å miste Lance
Alberto Contador, som syklet på samme lag som Lance Armstrong for første gang på den første etappen, kunne fortelle at Astana-gjengen var rystet etter mandagens velt.

- Det å miste Armstrong var et hardt slag for oss. Han var godt på vei til å komme i form, men en liten feil i et nøkkeløyeblikk ødela. Det var utrolig å kjøre sammen med ham, sier Contador.

Leipheimer leder også Castilla y Leon sammenlagt etter de to første etappene, foran nettopp Contador og Zabriskie. Den tredje epatten av rittet går av stabelen allerede onsdag. Da venter 156,9 kilometer mellom Sahagùn og San Isidiro.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut