Basso: - Jeg flyktet ikke

Foto: AFP/Scanpix

Selv om Ivan Basso forlot Frankrike ut bakdøren med halen mellom bena, står han fast ved at han en gang i fremtiden igjen skal delta i rittet.

02.07.06 13:40

2006 skulle bli året Ivan Basso gav Jan Ullrich hard kamp om sammenlagtseieren i verdens største sykkelritt, Tour de France. I stedet er det norske Thor Hushovd som leder sammenlagt etter prologen, mens Basso og Ullrich er sendt hjem i skam.

Til Gazzetta dello Sport påpeker en sint italiensk syndebukk at han aldri hadde intensjoner om å bare stikke av fra alt rotet.

- Jeg løpte ikke min vei. Jeg er ingen flyktning, sier en dempet Basso til den italienske sportsavisen, samme dag som han igjen er tilbake på hjemlig grunn.

Samtidig påpeker han at ingen offisielle uttalelser knytter ham til doplegen Fuentes, og at ingen rettsapparater har kontaktet ham. Heller ikke politiet.

- Jeg ble suspendert fra mitt lag og gjorde det jeg måtte gjøre, forsvarer årets Giro d'Italia seg med overfor avisen.

- Jeg var plutselig midtpunktet for en meget ubehagelig situasjon, hvor det var ytterst pinlig å se inn i TV-kameraene. Jeg har ingenting med dette å gjøre, påstår en fortvilet Basso, som hardnakket hevder at han vil returnere til Frankrike og Touren ved en senere anledning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag