Basso ferdig i CSC

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Ivan Basso forlater det danske sykkellaget CSC.

18.10.06 15:53

Det skjer etter en gjensidig avtale mellom italieneren og CSC-sjef Bjarne Riis.

Partene satt tirsdag kveld i forhandlinger om vårens Giro d'Italia-vinners fremtid i det danske profflaget. Utfallet ble at Basso ikke lenger sykler for Kurt Asle Arvesens lag.

- Etter det som skjedde i sommer og utviklingen siden den gang har vi besluttet at det beste er at våre veier skilles. Det har vært en tøff beslutning, men begge parter er nå enig om at det er et avsluttet kapittel, sier Bjarne Riis i en pressemelding.

- Fra vår side gjenstår det kun å takke Ivan for tiden vi har hatt med ham, og for de store triumfene han har oppnådd sammen med laget. Vi ønsker ham hell og lykke i tiden fremover, avslutter CSC-sjefen.

Heller ikke Basso selv synes det er enkelt å ta farvel med det danske laget. Han erkjenner likevel at «skilsmissen» trolig er til det beste.

- Selvfølgelig er det ikke lett, men det er det beste for laget og det beste for meg, sier italieneren, som innrømmer at dopinganklagene har tæret på kreftene.

- Nå har jeg bruk for ro og en pause etter all virvaret som har vært, sier han.

Ivan Basso fikk ikke starte sommerens Tour de France etter at navnet hans ble trukket inn i opprullingen av en stor dopingskandale i Spania i juni. Italieneren er ikke dømt for noe, men har ikke syklet ritt så lenge saken har vært under etterforskning. Det er fortsatt uklart om det vil bli tatt ut tiltale mot ham.

Ivan Basso kom til CSC fra Fassa Bortolo for tre år siden, og etter det vunnet Giro dell'Emilia, Post Danmark Rundt, Criterium International og Giro d'Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.