RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbombe funnet timer før Edvald syklet i mål

NUMMER SEKS: Edvald Boasson Hagen (til høyre) på oppløpet i Dublin.
NUMMER SEKS: Edvald Boasson Hagen (til høyre) på oppløpet i Dublin. Foto: Brian Lawless
Sist oppdatert:
- En massiv, dødelig bombe.

Den irske versjonen av The Independent melder mandag at det skal ha blitt funnet en bilbombe timer før målgang under årets Giro d'Italia i Dublin.

Bomben skal angivelig ha inneholdt rundt 23 kilo sprengstoff og ble funnet nær en parkeringsplass ved Finnstown County House, et hotell i Dublin.

Det er enn så lenge ukjent hvorfor bomben befant seg der, men bomben hadde en timer og ble beslaglagt timer før målgang i etapperittet.

- Det var en massiv, dødelig bombe. Den var klar til bruk. Hadde den gått av, ville den forårsaket totalt ødeleggelse, sier en kilde til den irske avisen.

Etappen - den tredje i rittet - hadde altså målgang i nettopp Dublin. Norske Edvald Boasson Hagen ble nummer seks på etappen, som ble vunnet av Marcel Kittel fra Tyskland.

Det at noen etapper i Giro d'Italia har blitt lagt til Irland, sørget for at flere hundretusener av mennesker hadde samlet seg i hovedstaden søndag.

Begivenheten ble også sett direkte av rundt 125 millioner mennesker.

Independent erfarer at det er opposisjonelle republikanere som står bak bomben og at de skal ha transportert den fra Belfast i Nord-Irland til Dublin.

Bomben skulle angivelig transporteres videre til et tiltenkt mål.

Rytterne som deltar i det prestisjetunge rittet er nå på vei til Italia. Der vil de 18 siste etappene av løpet bli gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere