RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I MEDALJEPOSISJON: Edvald Boasson Hagen unnlot å prøve egne sjanser da han lå an til en topplasering helt mot slutte av søndagens VM-ritt i USA.
I MEDALJEPOSISJON: Edvald Boasson Hagen unnlot å prøve egne sjanser da han lå an til en topplasering helt mot slutte av søndagens VM-ritt i USA. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Boasson Hagen: - Det kan hende jeg var litt for lojal

Sist oppdatert:
Holdt seg til taktikken og mistet mulig VM-medalje.

RICHMOND: Edvald Boasson Hagen antyder at han kan ha blitt felt av taktikken til det norske landslaget på VM-fellesstarten.

Kroppsspråket til rudsbygdingen var tydelig etter målgang på fellesstarten i sykkel-VM i amerikanske Richmond. Han var på ingen måte fornøyd med hvordan avslutningen på rittet ble.

- Det kan hende jeg var litt for lojal i dag, men jeg fulgte bare planen, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

- Er du skuffet?

- Jeg er ikke veldig glad i hvert fall, sier han.

- Hva er det du ikke er fornøyd med?

- Det er vanskelig å si etterpå. Hvilken plassering jeg kunne hatt dersom jeg ikke bare hadde sittet på hjul, sier han.

Fulgte planen

- Jeg gjorde som taktikken var. Jeg visste ikke hvordan Alex var posisjonert bak der. Vi var relativt likt posisjonert i den første bakken, men jeg så ham ikke da vi gikk inn i den andre, sier han.

- Jeg fulgte bare planen. Jeg skulle henge på hjul, men ikke dra. Jeg lå på hjulet til (Greg) Van Avermaet da (Peter) Sagan stakk, så jeg prøvde ikke tette luka. Det er vanskelig å si hva som hadde skjedd om jeg hadde prøvd, fortsetter Boasson Hagen.

Sølvvinneren fra VM i Valkenburg for tre år siden tror han kunne fått en ny tur på VM-podiet denne gangen. 

- Det er ikke sikkert jeg hadde klart å spurte fra Sagan, men kanskje kunne jeg kjempet om medaljene bak. Jeg vet ikke. Jeg fulgte bare taktikken, gjentar han.

Skulle tette luker

Alexander Kristoff bekrefter langt på vei det Boasson Hagen sier.

- Edvald skulle prøve å tette lukene foran i feltet opp de siste bakkene. Han skulle ikke dra noe, sier Kristoff, som syklet inn til den sure fjerdeplassen – bak Sagan, Michael Matthews og Ramunas Navardauskas.

- Men han fikk egentlig fritt leide fra meg da han sa at han følte seg sterk mot slutten, sier Kristoff.

Ros fra landslagssjefen

Om det var Boasson Hagen som var for lojal mot taktikken eller ikke vil ikke landslagssjefen si så mye om.

- Det var engasjerende å se Edvald på slutten der, han er en fantastisk rytter. Jeg vil tro han hadde gått for egne sjanser om han hadde følt seg utrolig sterk. Men det er riktig at beskjeden før start var at Edvald skulle følge de beste opp bakkene, men ikke dra noe. Mer enn det vet jeg ikke uten å ha snakket med Edvald, sier landslagssjef Stig Kristiansen til NTB.

Irritert

- Jeg er litt irritert på at jeg ikke hang på Sagan, eller at jeg ikke samarbeidet med Van Avermaet inn mot den siste bakken. Han ville at jeg skulle være med å dra og vi kunne jobbet bra sammen, sier Boasson Hagen, som til slutt endte på 20.-plass.

Både Boasson Hagen og Kristoff var med i spurten i hovedfeltet bak Sagan mot mål. Den slovakiske vinneren kom inn tre sekunder foran det store feltet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere