Boasson Hagen går for gult

GÅR FOR GULT: Edvald Boasson Hagen.

GÅR FOR GULT: Edvald Boasson Hagen. Foto: Pete Goding (Pa Photos)

- Det er teoretisk mulig om at klaffer.

Edvald Boasson Hagen (28) drømmer om å ikle seg den gule ledertrøya i løpet av den første uka av årets Tour de France.

Lørdag starter Touren med en 13,8 kilometer lang tempo i den nederlandske byen Utrecht. Nordmannen er utnevnt til kaptein på det sørafrikanske MTN-Qhubeka-laget, og han har dokumentert fin form den siste tiden. Det viste to NM-gull i Lillehammer forleden. 28-åringen tok gull i både tempo og fellesstart.

Det gjør at tankene om gul ledertrøye er der. Det er flere etapper som passer ham godt den første uka av årets Tour de France.

- Har dere en plan om det, eller er det mer et ønske?

- Det er mer et ønske hvis det skulle skje. Vi har en plan på at det er en teoretisk mulighet om alt klaffer, men det er ikke et stort mål. Det er ikke noe jeg har tenkt på lenge, sa Boasson Hagen da han snakket med norsk presse etter torsdagens lagpresentasjon.

Muligheter

- Hvilke muligheter åpner det å være kaptein på et lag i Tour de France? Og hvilket ansvar har du?

- Det åpner jo for mange muligheter, men vi kjører ikke for én kaptein. Det er mange muligheter, og det er ekstra gøy. Den første uka blir viktig for min del og for de spurtsterke. Det kan komme til å gå mange brudd.

- Hva tenker du om den første uka?

- Det er en prolog (lørdag) som kan være bra. Det gikk greit i NM, men det er et nivå opp her, men det kan fortsatt gå bra. Hvis jeg ikke mister altfor mye tid, så kan det gå bra. Det er flere etapper hvor jeg kan gjøre det bra. Både på etappe to i sidevind og på brosteinen på nummer fem. Det er mye spennende som skjer.

Tøft

- Hva med etappe tre fra Antwerpen til Huy mandag? De 159,5 kilometerne kan være tøffe?

- Det er tett på å være for «høyt» for meg, men det kan hende at jeg ikke taper for mye for eventuelt å ha gul trøye på det tidspunktet. Vi får se. Du skal ligge i bra posisjon for å være med opp der.

Rudsbygdingen mener han har størst sjanse på seier i småkupert terreng og i spurter som ikke er i slak motbakke.

Boasson Hagen virker svært så godt trent for tiden. Det finnes ikke et gram for mye fett på kroppen hans.

- Jeg har trimmet godt i forkant. Jeg har kjørt bra i løpene som har vært tidligere, og jeg føler meg klar. Jeg skal være i greit slag.

- Det er meldt om minimum 35 varmegrader lørdag ettermiddag.

- Det blir en utfordring, men det er likt for alle. Jeg ser ikke på det som noe stort problem. Alexander Kristoff starter på sin prolog kl. 16.46 lørdag ettermiddag. Noen minutter senere er det Edvald Boasson Hagens tur. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.