*Nettavisen* Sport.

Boasson Hagen positiv til Cavendish

Edvald Boasson Hagen mener det kan bli svært positivt for han også at han får Mark Cavendish som lagkamerat, selv om han innser at briten nok vil stille ham litt i skyggen. Her får han trøst av kjæresten Marlen Kristensen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Edvald Boasson Hagen er sikker på at det kommer til å bli en helt annen sving på opptrekket i spurtene etter at Mark Cavendish har blitt en del av laget hans.

MTN-Qhubeka får ny sponsor og bytter navn til Dimension Data. Det betyr ikke stort for satsingen, men det har stor betydning at den britiske spurtkanonen Cavendish kommer inn i det afrikanske laget.

– Det er helt klart at Cavendish kan bidra med mye. Først og fremst betyr det nok at vi kommer til å få mer sving på opptrekkstoget i spurtene, og det kan være til stor hjelp for meg også, de gangene jeg kan vinne, forteller Boasson Hagen til NTB.

– På den annen side kommer det til å bli stort fokus på ham og litt mindre oppmerksomhet rundt meg. Dermed kommer jeg nok til å litt færre sjanser også. Men jeg kan uansett ikke vinne flate spurter, så jeg er ingen direkte konkurrent til Cavendish i så måte. Det er i de litt tyngre spurtene jeg har min fordel, sier Edvald Boasson Hagen.

Han legger til at han har kjørt et par sesonger sammen med Mark Cavendish tidligere. Det var da de to var sammen i HTC-laget, i 2008 og 2009.

Flest seirer

– Da jeg kjørte sammen med Cavendish forrige gang, vant jeg mer enn jeg har gjort både før og siden. Derfor ser jeg veldig positivt på å få han inn i laget, selv om det også kan være noen negative sider ved det, sier Hangen.

Han er hjemme i Norge etter å ha bevilget seg en aldri så liten ferie. Sesongen var lang og hard, så han hadde virkelig behov for å lade batteriene. Nå er han klar til å starte grunn- og styrketrening, for å være klar til sesongen starter opp igjen på Mallorca og i Qatar i slutten av januar, begynnelsen av februar neste år.

– Opplegget blir nok stort sett det samme som tidligere, selv om vi få ny sponsor. Draktene kan bli litt forandret, men ikke så mye, for så vidt jeg vet er det lagt opp til at grunndesignet blir temmelig uendret, forklarer Hagen. At han skal kjøre med ny logo betyr i alle fall svært lite for ham.

Friere uten World Tour-status

Dimension Data er ikke blant lagene som søkte om World Tour-status innen fristen som var 1. oktober, men Edvald Boasson Hagen synes ikke det gjør så veldig mye.

– For min del har det ingen stor betydning om vi er World Tour-lag eller ikke. Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Jeg mener vi som lag, står friere uten å ha World Tour-status, for da vil det være enklere å si nei takk til ritt vi ikke har noe stort ønske om å kjøre, sier Hagen til NTB.

Men han legger til at dette selvsagt har både positive og negative sider.

– Vi har jo ingen garanti for at vi får stille i alle World Tour-rittene, men på den annen side var vi ikke World Tour-lag i år heller, og vi kjørte de rittene vi ville, sier Edvald Boasson Hagen.

Han gikk fra Sky til MTN-Qhubeka for et års tid siden og mener det bare har vært positivt.

– Ja, jeg synes sesongen og bytte av lag har vært positivt. Jeg har vunnet mye mer enn i fjor. Riktignok har jeg ikke vunnet de største seirene, men det har likevel vært bra, sier Hagen til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.