*Nettavisen* Sport.

Boasson kan endelig «rive» i styret igjen

Edvald Boasson Hagen har lagt kragebeinsbruddet bak seg og ser framover mot Tour of Norway som starter på Årnes om en uke. Foto: Bryn Lennon (Getty Images)

Edvald Boasson Hagen har lagt kragebeinsbruddet bak seg og ser framover mot Tour of Norway som starter på Årnes om en uke.

Etter å ha vært på sidelinjen i seks uker, innrømmer han at han er litt usikker på formen, men han sier til NTB at han har trent bra. Målet er selvsagt å kjempe i toppen. Der blir Alexander Kristoff (Katjusja) og Lars Petter Nordhaug (Sky) blant de tøffeste konkurrentene.

– Treningen har fungert bra i en lang periode, og ut fra forutsetningene mener jeg å være så bra det er mulig å være. Men det er aldri gunstig å få en skade. Det har tatt litt tid å bli skikkelig bra, og det er først i det aller siste at jeg har vært i stand til å «rive» ordentlig i styret under treningsøktene, sier Hagen til NTB.

– Det verste med skaden og velten var at jeg gikk glipp av vårsesongens to store hovedmål for meg, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Etter at jeg var ferdig med de løpene var det meningen at jeg skulle hatt en pause fram mot Tour of Norway.

– Nå ble det pausen litt lenger enn planlagt, men det gjør ikke noe. Det er i alle fall ingen krise, for treningen har jeg holdt ganske bra ved like, sier Edvald Boasson Hagen.

Han ser på Tour of Norway som et viktig oppkjøringsritt mot sommerens store hovedmål, Tour de France.

– Jeg gleder meg til å sykle på hjemmebane, og det er klart det er ekstra viktig for meg å komme sterkt tilbake etter den perioden jeg har hatt bak meg nå. Målet er selvfølgelig å være med helt oppe i teten, forteller Hagen til NTB.

– Jo da, laget ser vel bra ut. Det er en fin miks ryttere jeg skal ha med, og jeg håper at de er i fin form og klare til å kjøre på topp i Tour of Norway, sier Hagen

– Blir Alexander Kristoff mannen å slå?

– Ja, han har vært sterk i alle rittene i år, så det spørs vel hvordan han behersker den klatringen vi skal gjennom, men det er også grunn til å se opp for Lars Petter Nordhaug. Han har også kjørt bra, mener Boasson Hagen.

– Når Tour of Norway starter blir det litt ekstra stress og press rundt oss norske ryttere, for vi kjører på hjemmebane og får litt ekstra oppmerksomhet, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

Etter Tour of Norway kjører han Tour des Fjords, Dauphiné Libéré og NM, før det braker løs i Tour de France, sommerens desiderte høydepunkt for Edvald Boasson Hagen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.