RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SYKKELHÅP: Edvald Boasson Hagen er et av de store, norske sykkelhåpene under sommerens Tour de France.
SYKKELHÅP: Edvald Boasson Hagen er et av de store, norske sykkelhåpene under sommerens Tour de France. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Boasson med i den endelige Tour de France-troppen

Sist oppdatert:
Ingen overraskelser i MTN-Qhubeka.

Norske Edvald Boasson Hagen er som ventet blant de ni syklistene som kjører Tour de France for MTN-Qhubeka.

Det sørafrikanske laget er med i rittet for første gang, og tok mandag ut den endelige troppen. Blant de ni navnene er Edvald Boasson Hagen blant de mest rutinerte.

- Boasson Hagen tar med mye rutine ettersom han har kjørt på lag med to tidligere Tour de France-vinnere, skriver Qhubeka på nettsidene sine.

Til TV 2 sier Boasson at han sliter med forkjølelse under to uker før Touren.

- Jeg har vært litt forkjølet i uken som har vært. Det er ikke optimalt, men jeg håper det blir bedre til torsdag og tempoen i NM. Om sykdommen ikke utvikler seg mer, er planen å stille i NM. Jeg har hatt en ganske vanlig forkjølelse og en sår hals. Om jeg kan hevde meg i NM? Jeg håper det, men jeg har ikke fått kjørt noen harde økter i uken som har vært, sier syklisten.

Han avviser at forkjølelsen skal skape problemer for prestasjonene i TdF.

- Nei, det skal ikke være noe problem. Det er bedre å være syk nå enn senere. Det er tempoen på torsdag som eventuelt er i fare, sier 28-åringen.

Dette er den endelige troppen:
Edvald Boasson Hagen, Steve Cummings (Storbritannia), Tyler Farrar (USA), Jacques Janse van Rensburg (Sør-Afrika), Reinardt Janse van Rensburg (Sør-Afrika), Merhawi Kudus (Eritrea), Louis Meintjes (Sør-Afrika), Serge Pauwels (Belgia), Daniel Teklehaymanot (Eritrea). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere