Boasson på lag med Koss

Foto: Jarle Fredagsvik

Ble overbevist under samling på Mallorca.

23.04.09 07:24

John Arne Riise er det, Kristian Kjelling er det og Suzann Pettersen er det.

Onsdag kom Right To Play til enighet med Edvald Boasson Hagen. Nå blir han ambassadør for humanitærorganisasjonen til Johann Olav Koss.

- Vi er selvsagt glade for å få Edvald med på laget, som den flotte idrettsutøveren han er. Han ung og fremadstormende innenfor sin idrett, i tillegg er han en veldig fin type.

- Vi setter pris på at han ønsker å utnytte sin posisjon som idrettsutøver, til å hjelpe andre unge mennesker ut i idretten, sier kommunikasjonsansvarlig Gro Eide i Right to Play til Nettavisen.

Møtte Koss på Mallorca
Kontakten mellom organisasjonen og Boasson Hagen oppsto under Team Columbias treningssamling på Mallorca i januar.

Profflaget var allerede da en Right To Plays samarbeidslag, slik også de norske håndballandslagene har vært i en årrekke. Etter å ha holdt et foredrag for rytterne, tok president Johann Olav Koss selv kontakt med Boasson Hagen for å høre om han var interessert i å stille opp for stiftelsen.

- Koss holdt et foredrag for oss der han viste fram bilder av hvordan mange barn har det i forskjellige land. Det er ikke alle som har det like godt som vi har det her. Da er det veldig fint å kunne til hjelpe til for å gjøre den hverdagen litt bedre, sier 21-åringen til Nettavisen.

Hjelper 600 000 barn
Til daglig sykler han med Right To Play-logoen på sykkeldrakta, men hvor mye tid han kan sette av til arbeidet på fritiden er foreløpig usikkert.

- Det tar mye tid med trening og reise, men hvis det er mulig - kan jeg godt tenke meg å hjelpe til, sier han.

Den humanitære organisasjonen støttes av Norad og Utenriksdepartementet. Gjennom lek og idrettsaktiviteter hjelper Right to Play 600 000 barn i 23 forskjellige land.

Norsk stjernelag
En rekke norske idrettspersonligheter blitt sendt ut til Afrika og Midtøsten for selv å oppleve miljøene. Sist ut var tidligere håndballspiller Glenn Solberg som var med til Jordan.

- Dette er personer som ønsker å stille opp for oss. Vi har mange flinke ambassadører, men det er ikke like lett for alle å bidra på en aktiv måte med fysisk tilstedeværelse. Poenget med å reise ut i de forskjellige miljøene, er blant annet å gi innsikt i hvordan prosjektene våre fungerer i praksis, sier Eide.

Også Marit Breivik, Linn-Kristin Riegelhuth, Kari Mette Johansen, Gunnar Pettersen, Håvard Tvedten (alle håndball), Siren Sundby (seiling), Nina Solheim (Taekwondo), Stian Grimseth (Vektløfting), Roar Ljøkelsøy (Hopp), Kjersti Buaas (Snowboard) og Even Wetten (skøyter) har deltatt på lignende reiser.

Vadim Demidov, Per Ciljan Skjelbred, John Arne Riise, Roar Strand, Fredrik Strømstad (alle fotball), Halvard Hanevold (skiskyting), Olaf Tufte (roing), Suzann Pettersen og Kristian Kjelling (håndball) er også tilknyttet organisasjonen til Johann Olav Koss.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.