RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boasson-sprekk da Plaza vant


LAMPRE: Edvald Boasson Hagen sprakk, da Lampres Ruben Plaza vant den 16- etappen av årets Tour de France.
LAMPRE: Edvald Boasson Hagen sprakk, da Lampres Ruben Plaza vant den 16- etappen av årets Tour de France. Foto: Kenzo Tribouillard (Afp)
Sist oppdatert:
Nok en andreplass for Peter Sagan.

Ruben Plaza fra Lampre-Merida vant den 16. etappen av Tour de France, mandag. Han rykket fra bruddkameratene sine opp til Col de Manse, og ingen klarte å hente spanjolen.

Nærmest var Peter Sagan, som stupte utfor i et forsøk på å hente Plaza. Dessverre for spurteren var det litt for langt opp, og han måtte nøye seg med nok en andreplass, 30 sekunder bak Plaza.

Fire andreplasser, to tredjeplasser, tre fjerdeplasser og en femteplass hadde Sagan av resultater i årets Tour de France før den 16. etappen.

Mandag kom altså nok en andreplass. Jarlinson Pantano fra IAM tok tredjeplassen. Edvald Boasson Hagen hang lenge med, men måtte slippe da det gjaldt som mest opp den siste bakken.

Boasson Hagen trillet i mål til en 19. plass, 4.14 bak Plaza.

- Fikk hold
MTN-Qhubeka-rytteren var ikke helt fornøyd med mandagens etappe, men innrømmer at han ikke var sterk nok til å vinne. Det var også et uventet problem som oppstod i den siste bakken.

- Det var en tøff dag. Dessverre fikk jeg veldig hold, og hadde veldig vondt i magen. Jeg skal ikke skylde på det, og hadde nok ikke gode nok bein heller, men det var litt kjipt, forteller nordmannen til TV 2 etter etappen.

På spørsmål om han hadde opplevd lignende hold tidligere under sykkelritt, svarte han at det var en helt ny opplevelse.

- Nei, jeg har aldri opplevd det sånn før. Jeg har hatt det når jeg har jogget, men aldri på sykkelen.

Vi fulgte etappen live.

GRØNN: Peter Sagan har på det nærmeste sikret seg den grønne trøyen i årets Tour de France.

Grønn trøst
Til tross for nok en gang å være litt for seint ute til å sikre etappeseier, sikret Tinkoff-Saxos Peter Sagan på det nærmeste den grønne poengtrøyen, mandag.

Med førsteplass på etappens innlagte spurt og andreplass på etappen totalt, leder han nå kampen om spurttrøya med 89 poeng på Andre Greipel.

Det skal bli hardt for tyske Greipel å hente inn i Alpene.

Tidlig hviledag
For sammenlagtkanonene, så det ut til at de fleste tok etappen som en tidlig hviledag. Rytterne har hviledag tirsdag, men takket ikke nei til å få en rolig dag på sykkelen også mandag.

Opp den siste bakken kom likevel noen forsøk på å angripe Froome. Vincenzo Nibali var den eneste som kom seg løs fra Sky-rytteren. Nibali kom i mål 28 sekunder foran resten av sammenlagtrytterne.

Disse rytterne var likevel 18 minutter bak vinneren i mål.

Mest dramatikk skjedde i utforkjøringen ned fra det siste fjellet. Warren Barguil kom alt for raskt inn i en sving, og kræsjet inn i Gerraint Thomas. Thomas suste ut av veien, og slo hodet rett i en stolpe før han fløy utfor en skrent. Heldigvis for Sky-rytteren, så kom han seg opp igjen på sykkelen, og fullførte etappen.

LUKE: Vincenzo Nibali rykket fra de andre sammenlagtkanonene, men måtte nøye seg med en luke på 28 sekunder.

Se alle resultatene her.

Stort brudd
Allerede fra start på etappen kom det løs en stor gruppe med syklister. Hele 29 mann hadde på det meste fått luke til hovedfeltet. Der satt også niendemann i sammendraget, Tony Gallopin fra Lotto-Soudal. Hovedfeltet ønsket ikke at Gallopin skulle få være med i noe brudd, og det var først da franskmannen slapp seg tilbake til Chris Froome og gjengen bak i feltet, at bruddet kom seg av gårde.

Til tross for at bruddet etablerte seg, var det lenge en splitt, hvor det satt tolv mann i hver gruppe av bruddet. Edvald Boasson Hagen satt i den bakerste gruppen, som slet med å hente blant annet Peter Sagan i tetgruppen.

Da rytterne var forbi den innlagte spurten på etappen, som Sagan vant, roet det seg likevel fremst i bruddet, og vi fikk en samling med 23 syklister, som tidvis hadde over 21 minutters ledelse på hovedfeltet.

Hardkjør
Inn mot den siste stigningen rykket Adam Hansen fra Lotto-Soudal og Marco Haller fra Katusja fra sine bruddkollegaer. De to hadde på det meste litt over et minutts forsprang på de andre bruddrytterne.

Mange håpet på norsk seier, da Edvald Boasson Hagen satt i feltet som jaget etter Hansen og Haller. Dessverre for oss nordmenn, ble det satt full fart opp andrekategoristigningen opp til Col de Manse. Rudsbygdingen gikk tom for krefter, og var ikke blant rytterne som klarte å komme opp til duoen i tet.

I stedet fikk Lampres Ruben Plaza skaffet seg et forsprang på konkurrentene som var umulig å hente inn.

Tirsdag er det hviledag i touren, før man er igang med Alpene fra onsdag av. Tour de France avsluttes i Paris på søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere