RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Boasson tatt på senga

Sist oppdatert:
Phillippe Gilbert lurte alle på Giroens nest siste etappe.

Edvald Boasson Hagen hang godt med på lørdagens 203 kilometer lange etappe av Giro d’Italia, men på den siste kilometeren var det likevel en annen som stjal det meste av oppmerksomhet.

Rykket like før mål
Hovedfeltet kom samlet mot mål, da belgiske Phillippe Gilbert så sitt snitt til å rykke fra konkurrentene. Bruddet ble vellykket, og Gilbert spurtslo Thomas Voekler og sikret seieren.

Boasson Hagen lå langt framme da bruddet gikk, men klarte ikke å følge utbryterne, og måtte dermed ta til takke med en sjuendeplass på denne nest siste etappen av Giro d’Italia.

I sammendraget tok russiske Denis Mentsjov et langt steg mot triumf. Nærmeste utfordrer, Danilo Di Luca, burde nemlig ha vunnet lørdagens etappe, om han skulle ha en sjanse til å hamle opp med Mentsjov i kampen om sammenlagtseieren.

- Jeg har vært jevn gjennom hele konkurransen, og det har vært mitt sterkeste våpen. Jeg har ikke hatt noen dårlige dager, eller noen kriser. Konsentrasjonen har vært på topp hele veien, sier Mentsjov ifølge Reuters.

Avsluttes med tempo
Det var ventet at Di Luca ville prøve seg mot slutten for å kapre bonussekunder, men italieneren hang ikke med helt inn.

- Dette betyr at jeg blir nummer to. Det blir umulig å vinne nå, fordi den siste tempoetappen passer Mentsjov best. Men jeg angrer ingen ting, jeg prøvde å angripe hele veien, sier italieneren.

Den siste etappen av det prestisjetunge rittet sykles søndag. Da står en 14,4 kilometer lang tempoetappe på programmet

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere