RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TESTIKKELKREFT: Ivan Basso må bryte Tour de France.
TESTIKKELKREFT: Ivan Basso må bryte Tour de France. Foto: Christophe Ena (Ap)

Bryter touren grunnet testikkelkreft

Sist oppdatert:
Den italienske syklisten Ivan Basso trekker seg fra Tour de France etter å ha fått påvist testikkelkreft.

Tinkoff Saxo-rytteren Ivan Basso må bryte årets Tour de France på grunn av testikkelkreft. Syklisten annonserte den triste beskjeden på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Jeg har en trist beskjed å komme med. Etter at jeg krasjet på femte etappe har jeg hatt vondt i ene testikkelen. I morges var jeg inne til undersøkelse og den viste at jeg har kreft i den venstre testikkelen, fortalte Basso på pressekonferansen.

Opererer i Italia
- Jeg drar hjem til Italia. Laglegen har allerede vært i kontakt med en spesialist i Italia som skal operere meg så fort som mulig, sa Basso.

Den rutinerte rytteren brukte pressekonferansen til å takke lagkameratene for støtten. Kaptein Alberto Contador tok nyheten svært tungt og slet med å holde tårene tilbake da han snakket om Basso.

- Det har vært en veldig vanskelig dag for hele laget. Vi hadde aldri forestilt oss dette. Først må vi bearbeide det som har skjedd, og deretter støtte Ivan og familien hans. Jeg er her for å gi Ivan støtte fra hele laget, understreket Contador.

Ringrev
Basso er en av tourens største ringrever med sine 37 år. Han har tidligere vært utestengt for å ha innrømmet å ha planlagt å dope seg.

Italieneren vant Giro d’Italia i 2006 og 2010, og har kjempet om den gule trøya i årrekker. Han vant også den hvite ungdomstrøyen i Tour de France i 2002.

I år var planen at han skulle være en av Alberto Contadors største hjelperyttere.

På Twitter kommer sykkelvenner fra fjern og nær med lykkeønskninger til Basso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere