RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish kjørte trøya av Thor

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Thor Hushovd stivnet i spurten.

Onsdag var det duket for nok en duell mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish i Tour de France, og også denne gangen var det mannen fra Isle of Man som var sterkest.

Oksen fra Grimstad lå godt an rundt 200 meter fra mål, men plutselig så ut til at han stivnet fullstendig, og dermed kunne Cavendish ta sin fjerde Tour de France--triumf i år.

Hushovd måtte til slutt se seg slått av hele fire mann, og endte opp som nummer fem. Dette betyr at Mark Cavendish overtar den grønne poengtrøyen. Briten har nå 176 spurtpoeng totalt.

– Må telle til ti
– Nå må jeg faktisk telle til ti. Men det er det at jeg ikke har beina i dag. Jeg klarer ikke å gi Cavendish albuen når han dytter meg ut. Men sånn er det, sier Hushovd til TV2.

– Det var en tøff avslutning, jeg klarte ikke å kline skikkelig til. Det var veldig kjedelig.

Tyler Farra ble nummer to på etappen, Yauheni Hutarovitsj nummer tre, mens Oscar Freire kapret fjerdeplassen. Hushovd fikk «bare» 22 poeng for femteplassen.

– Det var en hard finish, med oppoverbakke. Vi visste at vi måtte ta føringen inn i bakken, og det gjorde vi. Gutta på laget var fantastiske i dag, sier Cavendish.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

To mann i brudd
Også på onsdagens etappe var det ryttere som forsøkte seg i brudd tidlig på etappen, og før den første innlagte spurten i løypa stakk Silence-Lotto-rytteren Johann Van Summeren og Lampres Marcin Sapa av fra hovedfeltet. Ingen av de to utbryterne er noen trussel i sammendraget, og fikk dermed kjøre sitt eget løp.

Hovedfeltet hadde likevel full kontroll på bruddet, og med 10 kilometer igjen ble de hentet inn av toget bak.

Van Summeren og Sapa fikk også med seg brorparten av spurtpoengene på etappen, og siden det heller ikke kom noen angrep på den grønne trøyen fra lagene i hovedfeltet, var det AG2R-rytterne Cyril Dessel og Lloyd Mondory som snappet om de gjenværende poengene fra etappen.

Dermed fikk verken Thor Hushovd eller Mark Cavendish med seg nye poeng på de innlagte spurtene i løypen.

I klatrekonkurransen så fikk mannen i polkadottrøyen, Egoi Martinez, med seg det siste poenget på den første klatringen, nope som betyr at Euskaltel-Euskadi-rytteren nå leder kampen om klatretrøyen med 20 poeng på Christophe Kern som ligger på andre. Franco Pellizotti tok ett poeng på den andre klatringen, og er nummer tre.

10. ETAPPE: Hushovd knust igjen

Kurt Asle i Norge
Kurt Asle Arvesen er har allerede kommet seg hjem til Norge, etter det dramatiske fallet på den 10. etappen, der han brakk kravebenet, og til slutt måtte bryte årets Tour.

På sin Twitter-side opplyste nordmannen om at han fulgte Touren på TV fra Gardermoen, mens han ventet på flyet til Molde. Torsdag venter en operasjon.

– Oslo Lufthavn. Tour de France vises i sportsbaren her. På vei hjem, og i morgen er det operasjon, twitrer han.

Nordmannen er imidlertid ikke den eneste som har brutt årets Tour så langt. Belgiske Jurgen van de Walle måtte bryte så tidlig som på den tredje etappen, mens Piet Rooijakkers, Robert Gesink, Sebastien Joly, David Le Lay, Eduardo Gonzalo, Oscar Pereiro, Koldo Fernandez, og Danilo Napolitano alle også har brutt.

LES OGSÅ: Arvesen må bryte

Uforandret i teten
De helt store angrpene på den gule ledertøryen har på de siste etappene vært helt fraværende. Etter onsdagens løp er det fortsatt AG2R-rytteren Rinaldo Nocentini som leder Tour de France sammenlagt, mens Astanas Alberto Contador følger seks sekunder bak. Lance Armstrong er fortsatt tredjemann, åtte sekunder bak italieneren i tet.

Fire av de ti første i sammendraget så langt sykler faktisk for Astana. På fjerdeplass ligger nemlig Levi Leipheimer, 39 sekunder bak lederen, mens Andreas Klöden følger på 6.-plass, 54 sekunder bak Nocentini. Bradley Wiggins holder en femteplass så langt, mens Saxobanks Andy Schleck ligger nede på en niendeplass.

Touren fortsetter torsdag med en 211,5 km lang etappe mellom Tonerre og Vittel.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere