*Nettavisen* Sport.

Cavendish slet med sykdom

SYK: Etixx-Quick Step-rytter Mark Cavendish slet med sykdom i den avsluttende uken av Tour de France. Foto: Bryn Lennon (Getty Image)

Den tidligere verdensmesteren var dypt skuffet etter paradeetappen i Paris.

Det var ikke bare Alexander Kristoff som slet med sykdom i Tour de France. Også Mark Cavendish hadde det tøft den siste uka.

Mens Kristoff imponerte med å hente ut det siste han hadde av krefter og tok tredjeplass på Champs-Élysées, ble Cavendish nummer sju og var ikke i nærheten av seier.

Briten fikk riktignok med seg en etappeseier fra rittet mot Kristoffs null seirer, men den tidligere verdensmesteren var dypt skuffet etter paradeetappen i Paris. Etixx-sportsdirektør Brian Holm avslører at Cavendish slet med å få kroppen til å spille på lag den siste uka.

– Han overlevde fjellene bra, han syklet hardt i Alpene. Jeg vet han ikke følte seg bra, men det er en del av rittet, rytterne føler seg ikke bra. Alle kan skrive sin egen novelle om Tour de France og om det er bra eller dårlig. Kanskje våres har litt sykere enn andres, men det er en del av rittet, sa Holm til Cyclingnews. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.