RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LEDERTRØYA ble værende hos Mark Cavendish etter andre etappe av California rundt.
LEDERTRØYA ble værende hos Mark Cavendish etter andre etappe av California rundt. Foto: Doug Pensinger (Afp / NTB scanpix)

Cavendish vant for andre dag på rad

Sist oppdatert:
Mark Cavendish spurtslo slovakiske Peter Sagan for annen dag på rad i Tour of California.

Etixx, med Cavendish på laget, styrte store deler av den 194 kilometer lange etappen mellom Nevada City og Lodi mandag. Knapt fem kilometer før mål tok laget igjen bruddet bestående av Guillaume Van Keirsbulck, Martin Velits, Stijn Vandenbergh og Yves Lampaert.

Etter en lang dag i front av hovedfeltet for Cavendish' lagkamerater, hadde han kun tre mann til å hjelpe seg da oppløpet nærmet seg.

Nok en gang var det Mark Renshaw som sørget for at Cavendish kom seg i god posisjon like bak to Saxo-ryttere. På hjulet til Cavendish satt Sagan.

I spurten var det Sagan som startet først. Han tok seg forbi Cavendish og la seg på hjulet til Drapac-rytter Wouter Wippert fra Nederland. Da Sagan skjøt fart fra hjulet til Wippert, holdt briten hodet kaldt og over målstreken var han noen få centimeter foran Sagan.

- Det var litt nervøst. Mot slutten var vi bare fire fra laget, og mot lag med åtte friske ryttere kom det til å bli hardt. Jeg visste det ble tøft mot Sagan, men jeg er veldig glad at jeg klarte det etter den harde jobben laget la ned, sa Cavendish etter seieren.

Wouter kom på tredjeplass, mens John Murphy fra USA og nederlandske Danny van Poppel fulgte på de neste plassene.

- Det er en fjelletappe, så det blir noe helt annet. Men vi har vunnet de to etappene vi kom hit for å vinne. Vi skal gjøre vårt beste i morgen, og de neste dagene får vi se om det er noen seiersmuligheter, forteller Cavendish. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere