*Nettavisen* Sport.

Contador: - Det er ingen tvil

Cycling - Vuelta a Espana - Presentation. Alberto Contador at the launch of the 2014 Vuelta a Espana in Jerez de la Frontera, Spain. URN:21872028 Foto: Colin Flockton (Pa Photos)

Den spanske sykkelstjernen skal sykle både giroen og touren.

16.02.15 15:27

Alberto Contador har igjen bekreftet at han vil sykle både Giro d'Italia og Tour de France denne sesongen. Samtidig forteller han at det tredje store treukersrittet i år, Vuelta a Espana, vil gå uten ham.

Grunnen til at Contador igjen går ut og forteller at han skal stille opp på treukersrittene i Italia og Frankrike er at Sky-rytteren David López har gått ut sådd tvil om spanjolens planer.

- Her i Sky tror vi ikke at han vil sykle giroen. Han kan endre mening. Det vil heller ikke være den første gangen han sier en ting og gjør noe annet, forteller López ifølge Cyclingnews.

- Veldig klart
Contador var imidlertid raskt ute og la dette dødt.

- Jeg tror det har blitt veldig klart at jeg vil sykle både giroen og touren i år. Jeg har tenkt på giroen siden oktober. Det er ikke den minste tvil om at jeg sykler den, sier Contador.

Spanjolen forteller at den eneste muligheten for at han skal sykle det store treukersrittet i hjemlandet i år er hvis han igjen må bryte Tour de France. For Contador er det ikke noe mål å sikte seg inn på alle de tre store treukersrittene på en sesong.

Contador sesongåpner i etapperittet Vuelta a Andalucía, som tråkkes i gang på onsdag.

Usikker fremtid
Alberto Contador har tidligere uttalt at han vil sykle i hvert fall to sesonger til, men på en pressekonferanse mandag kom det frem at det ikke var like sikkert.

– Jeg kan ikke forestille meg at jeg fortsetter etter 2016. Det som er sikkert er at jeg kjører denne sesongen, men jeg kan ikke gi noen garanti for hva som skjer neste sesong. Denne sesongen blir kanskje min siste, sa Contador på et pressemøte i den spanske hovedstaden mandag ifølge NTB.

32-åringen har kontrakt med Bjarne Riis' sitt Saxobank-Tinkoff-lag ut sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag