Contador hektet av Porte

ØKTE LEDELSEN: Alberto Contador.

ØKTE LEDELSEN: Alberto Contador. Foto: Daniel Dal Zennaro (Ap / NTB scanpix)

Sammenlagtfavoritt Alberto Contador økte avstanden til en av sine farligste utfordrere, australske Richie Porte, på tirsdagens 10. etappe i Giro d'Italia.

19.05.15 20:39

Det ble en del dramatikk mot slutten da Porte hadde et uhell med fem kilometer igjen av etappen.

Der fikk han hjelp fra et annet lag (landsmannen Simon Clarke) etter en punktering. Det er i strid med regelverket. Porte ble flere timer etter målgang ilagt en straff på to minutter.

Sky-laget hadde mer enn nok med å hindre at lagets kaptein ikke tapte for mye til Contador i sammendraget. Det ble til slutt 47 sekunder opp til hovedfeltet. Men Porte ligger nå hele 3.09 minutter bak Contador i sammendraget.

Fabio Aru holder annenplassen sammenlagt og er tre sekunder bak Contador.

Ingen lette dager

- Det var alt annet enn lett. Hver dag i Giroen kan inneholde overraskelser. Jeg har hatt min dårlige dag og denne gangen var de Richie som fikk en punktering. Det er selvsagt irriterende å miste tid på den måten, men vi har mange kilometer igjen og tidstapet ble ikke så stort, sa Contador.

Contador selv fikk skulderen ut av ledd etter en velt i spurten på den sjette etappen i forrige uke.

Brudd gikk hjem

Det var italienske Nicola Boem som overraskende gikk seirende ut av den 10. etappen tirsdag. Han var del av et mindre brudd som gikk inn.

25-åringen var raskest i spurten blant tre andre ryttere. Matteo Busato, Alessandro Malaguti og Alan Marangoni fulgte nærmest.

Hovedfeltet med Lotto-laget og André Greipel i spissen feilbedømte avstanden til utbryterne, og de kom 18 sekunder bak til mål på etappen over 200 kilometer fra Civitanova Marche.

Rittet, uten nordmenn på startstreken, fortsetter onsdag med en 153 kilometer lang etappe fra Forli til Imola. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.