Contador innrømmet taktisk feil etter nytt tidstap

TAKTISK FEIL: Alberto Contador innrømmer at han gjorde en taktisk feil på 14. etappe i Tour de France.

TAKTISK FEIL: Alberto Contador innrømmer at han gjorde en taktisk feil på 14. etappe i Tour de France. Foto: Laurent Cipriani (Ap)

- Jeg forsøkte å holde Froomes hjul og det gikk ikke.

Alberto Contador tapte 19 sekunder til sammenlagtleder Chris Froome på den 14. etappen. Spanjolen tror en taktisk feil førte til tidstapet.

14. etappe ble avsluttet med Tour de Frances bratteste stigning denne utgaven. Opp til flyplassen i Mende skilte det mye tid. Movistar-rytter Nairo Quintana satte tidlig fart i bakken. De fleste slet med å følge, men lederen Froome syklet seg innpå i jevnt tempo og var foran colombianeren i mål.

Contador prøvde å følge briten, men i ettertid angrer Tinkoff-syklisten på avgjørelsen.

– Jeg forsøkte å holde Froomes hjul og det gikk ikke. Det var nok en feil at jeg ikke valgte å gå etter en mer eksplosiv rytter. Men man vet aldri hva som er riktig i situasjonen, sa Contador.

Den tidligere Tour de France-vinneren ligger på 5.-plass i sammendraget. Han har fire minutter og 23 sekunder opp til Froome. Lørdag passerte han Geraint Thomas i sammendraget.

– I øyeblikket er det bare sånn, mine bein er slik. Det er vanskelig, men jeg vil forsøke og forsette å klatre i sammendraget. I den kommende uke kommer vi til Alpene, og jeg vil prøve å se om jeg kan vinne noe tid der, sa Contador. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag