RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alberto Contador leker med konkurrentene i årets Giro d'Italia.
Alberto Contador leker med konkurrentene i årets Giro d'Italia. Foto: Luk Benies (Afp)

Contador med takk for sist da Gilbert vant

Alberto Contador leker med konkurrentene i årets Giro d'Italia.

Torsdagens etappe var ikke noe unntak, selv om Phillipe Gilbert vant etter et tidlig brudd.

Det var kampen mellom Contador og Astana-rytterne det handlet om. Tirsdag var Contador selv i trøbbel med en punktering med litt over fem mil igjen av etappen. Da satte Astana-laget fart i feltet for å gi Fabio Aru muligheten til å knappe innpå mannen i den rosa ledertrøyen.

Torsdag var rollene byttet om. Da annenplasserte Mikel Landa havnet i trøbbel var det tid for å si takk for sist fra Tinkoff-Saxo. Contador slo til i en stigning med rundt 45 kilometer til mål. Han startet selv jakten på utbryterne som så langt hadde dominert den 170 kilometer lange etappen.

Han klarte ikke å ta igjen bruddet og endte 6.05 minutter bak Gilbert i mål, men fikk distansert Landa og Aru med ytterligere 1.13 minutt. Det skiller nå 5.15 minutter mellom Contador og Landa med tre etapper igjen å kjøre.

BMC-rytteren Gilbert vant også den 12. etappen i forrige uke. Belgieren endte 47 sekunder foran italienske Francesco Bongiorno på den 18. etappen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere