Contador parkerte Tour de France-rival

I RUTE: Alberto Contador har allerede vunnet Giro d'Italia i år, og ser ut til å være på god vei tilbake til formen han trenger i Tour de France. Her fra den 20 etappen av giroen tidligere i år.

I RUTE: Alberto Contador har allerede vunnet Giro d'Italia i år, og ser ut til å være på god vei tilbake til formen han trenger i Tour de France. Her fra den 20 etappen av giroen tidligere i år. Foto: Fabio Ferrari (Reuters / NTB scanpix)

Har han klart å finne tilbake til toppformen i tide?

Alberto Contador viste gryende Tour de France-form da han vant lørdagens 3. etappe i sykkelrittet Route du Sud.

På den 181 kilometer lange etappen satte Tinkoff-Saxo-rytteren blant annet den colombianske fjellspesialisten Nairo Quintana på plass.

De to sterke rytterne fulgte hverandre tett mot slutten, men i den siste nedstigningen gled Contador ifra og kom i mål 13 sekunder foran Quintana.

I sammendraget er Contador 17 sekunder foran samme Quintana.

Kristoffer Skjerping kom inn til 37.-plass under lørdagens etappe. Cannondale-rytteren ble hektet av med rundt ti minutter.

Alberto Contador prøver i år å vinne både Giro d'Italia og Tour de France i samme sesong. Det har ingen klart siden Marco Pantani gjorde det i 1998.

Å vinne de to treukersrittene samme år er blitt kalt «den umulige dobbelen». En syklist som satser på å vinne begge får lite tid til å bygge seg opp igjen til Tour de France etter å ha gjennomført giroen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.