Contador sier nei til Astana

Foto: AFP/SCANPIX

Tour de France-vinneren vil vekk fra Astana og sier nei til deres forslag.

31.07.09 12:02

Astana har kommet med et lukrativt tilbud om en fireårskontrakt til Alberto Contador, men spanjolen takket nei til dette. Det opplyser hans bror og agent Fran Contador til L'Equipe.

Contadors nåværende kontrakt utløper etter sesongen 2010.

- Jeg svarte at vi takket nei til tilbudet og at Albertos framtid ikke handler om penger. Jeg sa at Alberto har vært igjennom nok psykiske tester denne sesongen og at vi nå må se an framtiden hans og sikre ham fred, sier Fran Contador.

Det betyr at Alberto Contador har gitt Astana beskjed om at han vil skifte lag.

Contador vant årets Tour de France, men kom på kant med sin «lagkamerat» Lance Armstrong og flere andre i Astana. Armstrong skal skifte til det nystartede laget Team RadioShack neste sesong.

- Denne sesongen hadde vi (Astanas sportsdirektør) Johan Bruyneel på én side, den kasakhstanske lagledelsen på den andre og Alberto i midten av alt dette uten egentlig å vite hva som skjedde. Vi har ingenting imot kasakhstanerne, tvert imot, men nå må vi tenke seriøst på Alberto. Ting er for kompliserte for øyeblikket til at vi kan fortsette. Vi er bare nødt til å finne en løsning for det siste året av Albertos kontrakt, fastslår Fran Contador.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.