*Nettavisen* Sport.

Contador tapte tid i vueltaen

TØFF DAG: Sammenlagtleder Alberto Contador fikk sitt å stri med på søndagens etappe i Spania. Foto: Jaime Reina (Afp / NTB scanpix)

Men «El Pistolero» beholder den røde ledertrøya.

07.09.14 19:07

Alberto Contador måtte se at landsmann Alejandro Valverde kom tettere på i sammendraget etter en tøff avslutning på den 15. etappen av Vuelta a España søndag.

Movistar-profilen Valverde trillet over målstreken fem sekunder bak Lampre-rytteren Przemyslaw Niemiec, som satt igjen alene i det som var en tidlig utbrytergruppe.

- Det er en veldig bra dag for meg. På møtet før etappen vurderte vi å hvile så mye som mulig på dagens etappe, men med en gang jeg kom med i brudd så vi muligheten til å gjøre noe stort, sa Niemiec.

Spansk krig

Spanske Valverde slepte med seg landsmannen Joaquim Rodríguez fra Katjusja inn på 3.-plass.

Rodríguez var svært aktiv på de siste stigningene og jobbet hardt for å vinne tid på rivalene.

Nye fem sekunder bak var det sammenlagtleder Contadors tur. Det gjør at han tapte terreng til både Valverde og Rodríguez, som fikk bonussekunder med pallplasseringene.

Etter etappen er forspranget fra Contador til Valverde på 31 sekunder. Etter etappen ga sammenlaglederen utrykk for at han var glad for å være ferdig med enda en dag på sykkelen.

Froome-trøbbel

For Chris Froome ble det en tøff avslutning på søndagens drøyt 150 kilometer lange etappe vestover fra Oviedo til Lagos de Covadonga.

Han måtte tåle at sammenlagtfavorittene angrep mye opp den siste stigningen. Froome trillet inn til 6.-plass, 17 sekunder bak Niemiec.

- Det er dumt at luken ikke ble større, for man må alltid prøve å få en stor luke til ryttere med den kvaliteten, sa Alberto Contador om avstanden til Froome.

- Jeg tror Froome er den sterkeste rivalen jeg har møtt i hele min karriere. Kanskje han synes det er vanskeligere i dette rittet, men med den kvaliteten han har er jeg nødt til å respektere ham, fortsatte sammenlagtlederen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.