RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador tviholdt på ledertrøya

Foto: AP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Men nå er det kun fire sekunder som skiller Riccardo Ricco på andreplass fra den rosa trøya.

Både Danilo di Luca og Riccardo Ricco angrep Alberto Contador og den rosa ledertrøya.

Men når status er gjort opp etter den 19. etappen av Giro d'Italia er det fremdeles Contador som kan ikle seg rosa. Men marginen er av det knappest mulige slaget. Fire fattige sekunder skiller nå ned til Ricco på andreplass, og di Luca er heller ikke mer enn 21 sekunder bak, med to etapper igjen.

Det var hviterusseren Vasili Kiryienka som vant fredagens 228 kilometer lange etappe fra Legano til Presolano/Monte Pora, men det var kampen bak vinneren som var spennende.

For Danilo di Luca gjorde et iherdig forsøk på å snyte Contador for den rosa ledertrøya. 36 kilometer før mål fikk italieneren med seg to andre ryttere i brudd. Di Luca tråkket det han var god for, og på det meste var han 2.15 minutter foran Contador. Men med den rosa ledertrøya på spill klarte Contador å mobilisere nok til at han holdt seg foran di Luca i sammendraget.

Også Ricco var på offensiven, og det så ut til at han skulle klare å snyte Contador. Men til tross for iherdig innsats er det fremdeles Contador på topp.

Lørdag er det imidlertid nye muligheter til å true den spanske Astana-rytteren som topper listen foreløpig. Den 20. etappen er 224 kilometer lang og går fra Rovetta tilTirano.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere