RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CSC ferdig med sykkel

(FOTO: AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjarne Riis må ut på sponsorjakt etter årets sesong.

Ved nyttår utgår sponsorkontrakten mellom Riis Cycling og IT-selskapet CSC. Nå har det verdensomspennende firmaet varslet at det åtteårige samarbeidet ikke blir forlenget.

- Vår involvering i sykkelsporten har vært en positiv og produktiv erfaring, sier sponsoransvarlig Henrik Bo Pedersen i CSC.

Sponsorrotasjon
IT-selskapet føyer seg dermed inn i rekken av bedrifter som har takket for seg innenfor sykkelsporten de siste sesongene. Også storlag som T-Mobile og US Postal, har måttet finne seg nye velgjørere.

Årsakene til sponsorfrafallet er sammensatt, men det er kjent at ikke alle sponsorer innenfor sykkelsporten er like begeistret for å bli assosiert med doping.

For norske Kurt Asle Arvesen trenger imidlertid ikke sponsorbyttet å bety all verden. CSC vil fortsette samarbeidet ut året, og har også varslet at de vil hjelpe det danskbaserte laget med å finne seg en ny sponsor.

- Har sine utfordringer
Bjarne Riis har bygget opp Team CSC til å bli et at verdens største og beste sykkellag. Lagets omfattende antidopingarbeid har foreløpig gjort sitt til at dopingskyggene henger over andre lag enn hans innenfor profesjonell sykling.

Teamsjefen ser derfor ingen grunn til å svartmale situasjonen for den danske sykkelstoltheten.

- Dette markerer starten på noe nytt for oss, og jeg vet at vi er klare for å gå ut og vise verden at vi har kommet for å bli, sier Riis i en pressemelding.

- Jeg ser optimistisk på fremtiden, selv om sykkelsporten har sine utfordringer, legger han til.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere