RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/Scanpix)

Cunego den nye italienske helten

Den italienske sykkelkometen Damiano Cunego (22) vant Giro d’Italia sammenlagt.

Det ble klart etter at sykkelklassikeren ble avsluttet i Milano søndag etter en 144 kilometer lang etappe fra Clusone.

Den 20. og siste etappen ble vunnet av en annen italiener, spurtkongen Alessandro Petacchi. Det var Fassa Bortolo-rytterens 9. etappeseier i årets Giro, som er ny rekord i etterkrigstiden.

Det var uansett Saeco-rytteren Cunego som kunne hylles som den sammenlagte og overraskende vinneren av det italienske storrittet, som ble kjørt for 87. gang.

Avløser Pantani
Med Cunegos imponerende løp har de italienske sykkelfantastene funnet avløseren for landets elskede Marco Pantani. En ny stjerne som har bevist at han allerede behersker de store løpene etter kun tre år som profesjonell.

Fire etappeseirer er det blitt, senest på den korte men harde fjelletappen til Bormio 2000 fredag, hvor han underveis innhentet sin kaptein og mannen alle hadde regnet med ville vinne, Gilberto Simoni.

En hendelse som ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport for alvor gjorde Simoni frustrert.

- Ditt dumme svin. Du er virkelig dum, skal Simoni ha skreket til sin unge lagkamerat mens Cunego sto omringet av journalister etter sin seier.

Glatter over
Cunego vant 2,02 minutter foran Sergej Gontsjar fra De Nardi, mens avstanden var 2,05 til Simoni.

Den tidligere juniorverdensmesteren fra 1999, som fikk sitt store gjennombrudd i fjor, har forsøkt å glatte over den påståtte kontroversen med sin kaptein og framstår nå som det store italienske håpet.

Trolig ikke til Tour de France, for selv om Saeco stiller til start vil det være en for stor oppgave for Cunego med to harde etapperitt over så kort tid.

Derimot virker verdensmesterskapet, som sykles i Cunegos fødeby Verona, som den neste store oppgaven for den unge rytteren.
(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere