RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT: Alexander Kristoff tok sin andre seier på like mange dager da han suste inn til seier på den andre etappen av De Panne-Koksijde.
VANT: Alexander Kristoff tok sin andre seier på like mange dager da han suste inn til seier på den andre etappen av De Panne-Koksijde. Foto: Yorick Jansens (Afp)

Dag Otto hyller Kristoff etter ny seier

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff vant igjen.

Alexander Kristoff var igjen råest i spurten og knuste konkurrentene da han gikk til topps på den andre etappen av De Panne-Koksijde onsdag. Det var nordmannens annen etappeseier på rad.

Kristoff lå perfekt an i spurten, og på de siste meterne var ingen i nærheten av å true ham.

27-åringen har dermed vunnet to etapper på rad av tredagersrittet

- En hard dag med mye vind. Jeg må takke laget for en veldig god jobb. Jeg følte meg ikke så sterk i dag, sa han i et intervju vist på Eurosport.

Katusja-rytteren tok ledelsen tidlig i spurten. Italienske Elia Viviani og Shane Archbold kom nærmest, men holdt ikke samme fart som nordmannen.

- Jeg lå foran lenge og ingen klarte å ta meg igjen, så det var en fin liten seier. Jeg visste det hadde vært et tøft løp, og at det ikke kom til å være mange friske bein mot slutten, sa han.

Rittet avsluttes med to etapper torsdag. Den ene er på 111 kilometer, mens det hele avsluttes med en tempoetappe på 14 kilometer.

Kristoff leder med 16 sekunder i sammendraget, og har sjansen til å vinne rittet.

- Jeg vil prøve å beholde ledertrøyen, men søndag er det store målet, sa Kristoff. Søndag går klassikeren Flandern rundt, og en Kristoff i storform er blant favorittene.

Nordmannen har hatt en fantastisk sesong, og har så langt sju seirer i 2015. Tre kom i Qatar rundt, én i Oman rundt, én i Paris-Nice og altså to triumfer i De Panne Koksijde.

Sven Erik Bystrøm ble nummer 20 på etappen og er nummer fem sammenlagt. Han er 26 sekunder bak lagkompis Kristoff.


- Gratulerer, Kristoff! Du er rå. Er også imponert over Sven Erik Bystrøm, som allerede er på toppnivå, skriver sykkelekspert Dag Otto Lauritzen på Twitter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere