RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagens doper: Andreas Klöden

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Sykkelsporten rammes av nok en skandale. Eller er det heller sporten i seg selv som er en skandale?

Det er lite som er mer kjedelig å skrive om enn doping i sykkelsporten. Delvis fordi dopingsaker er triste eksempler på juks og bedrageri, delvis fordi dopingsaker ikke bare rammer de syklistene som blir tatt, men også familiene deres, og delvis fordi sykkelsporten kunne vært så fantastisk hvis den hadde vært ren.

Onsdag ble det kjent at Andreas Klöden under Tour de France 2006 reiste til Freiburgs universitetsklinikk og fikk ulovlig blodoverføring. Dette slår en uavhengig kommisjon fast etter en gransking av dopingpraksisen til leger ved denne klinikken.

I tillegg til Klöden fikk også Matthias Kessler og Patrik Sinkewitz ulovlig blodoverføring på denne klinikken i 2006. Nærmere bestemt søndag 2. juli 2006.

Klöden, som sykler for Team Astana, har konsekvent benektet alle beskyldinger om dopingbruk. Lagets talsmann Philippe Maertens sier til Cyclingnews at Team Astana ikke ønsker å kommentere saken foreløpig.

Kommisjonen som etterforsket legene Lothar Heinrich og Andreas Schmid hadde i oppdrag å undersøke hvorvidt legene hjalp T-Mobile/Team Telekom med organisert doping fra 1995 til 2006.

Sinkewitz og hans kjæreste, som har innrømmet å transportert syklistene, sa i sine vitnemål at de to andre tyske syklistene var med på besøket på klinikken.

Klöden deltar ikke i Giro d'Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere