RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk avis: - Rapport skjuler dopingtilståelse

Anti Doping Danmark (ADD) skal ha utelatt en tilståelse fra den tidligere syklisten Nicki Sørensen i en dopingrapport om landets sykkelsport, melder Ekstra Bladet.
Anti Doping Danmark (ADD) skal ha utelatt en tilståelse fra den tidligere syklisten Nicki Sørensen i en dopingrapport om landets sykkelsport, melder Ekstra Bladet. Foto: Dean Mouhtaropoulos (Getty Images)
Anti Doping Danmark (ADD) offentliggjør denne uken en dopingrapport om landets sykkelsport, men skal ha utelatt en tilståelse fra den tidligere syklisten Nicki Sørensen, melder Ekstra Bladet.

Avisen skal være i besittelse av versjoner av samme rapport. I den ene er Sørensens navn ikke med, mens i den andre utgaven er det med.

Den tidligere toppsyklisten Michael Rasmussen har også bidratt i rapporten. Han skal i april blitt bedt om å godkjenne sin vitneforklaring, men en måned senere ble utgaven tilbakekalt og Rasmussen måtte godkjenne en ny versjon der Sørensens navn ikke er nevnt.

Den tidligere dopingtatte syklisten skal ha nektet å skrive under etter at navnet ble fjernet fra den avsluttende rapporten.

– Jeg har erklært at jeg vil fortelle sannheten og jeg har skrevet under på at jeg vil prate sant. Jeg har ikke skrevet under på at jeg vil være stille om sannheten, sa Rasmussen til avisen.

Sørensen var profesjonell syklist for CSC, senere Saxo Bank fra 2001 til 2014. Dansken har blant annet vunnet en etappe i Tour de France.

Rapporten offentliggjøres på en pressekonferanse tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere