RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk ekssyklist innrømmer doping

DOPET: Danske Nicki Sørensen.
DOPET: Danske Nicki Sørensen. Foto: Pascal Pavani (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Legger alle kortene på bordet.

– Jeg har dopet meg. Det har jeg erkjent fullt og helt, og det er jeg lei meg for. Det er en beslutning jeg skulle ønske at jeg kunne ha gjort om igjen, sier 40-åringen i et intervju med BT.

Sørensen sier at han har fortalt alt om sitt dopingforbruk til Anti-Doping Danmark (ADD). ADD la tirsdag fram en stor rapport om doping i dansk sykkelsport.

Nicki Sørensen forteller at dopingen fant sted tidlig i hans karriere.

– Det skjedde for mer en 10 år siden, sier eks-skylisten.

Fra 2001 til 2014 syklet Sørensen under profflaget til Bjarne Riis, som i dag er kjent under navnet Tinkoff-Saxo.

Ingen avtale

Søndag kveld beskyldte en annen tidligere dopingsynder, Michael Rasmussen, ADD for å skjule Rasmussens vitneutsagn om Nicki Sørensens dopingmisbruk for å beskytte Nicki Sørensen.

– Jeg har ikke noe ønske om å avgi min forklaring under anonymitet. Det vil også fremgå av rapporten. ADD vil ikke beskytte meg. Det har aldri vært noen del av noen avtale.

– Jeg skulle godkjenne utkastet til rapporten, en rapport som åpenbart er blitt sendt til Michael Rasmussen ved en feil.

Sterk rytter

Nicki Sørensen var i sin aktive karriere kjent som en god allroundrytter. Underveis tok han flere fine seirer. Den største kom i 2009 da han vant en etappe i Tour de France. I 2005 vant han en etappe i Vuelta a España. Han ble også dansk mester i landeveissykling fire ganger (2003, 2008, 2010 og 2011).

Sørensen la opp som syklist i oktober 2014. Deretter ble han sportsdirektør på laget som tidligere ble eid av Bjarne Riis. Mandag kveld bekreftet Tinkoff-Saxo at dansken får fortsette i jobben til tross for dopinginnrømmelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere