*Nettavisen* Sport.

Dansk tour-rytter dopingmistenkt

Ifølge den franske avisen Journal du Dimanche er den danske sykkelrytteren Bo Hamburger blant Tour de France-deltakerne som i 1999 avla positiv test for EPO.

Hamburgers navn nevnes i samme forbindelse som Lance Armstrong, som i forrige uke ble beskylt i de franske sportsavisene for å ha avgitt en positiv prøve under sin første seier i verdens tøffeste sykkelløp.

Også den nåværende Discovery-rytteren Manuel Beltran, som den gang kjørte for Banesto, og den tidligere Kelme-rytteren Jose Joachim Castelblanco skulle angivelig ha avgitt positive EPO-tester.

Prøvene ble tatt den 3. juli 1999 i Puy-du-Fou og er blitt oppbevart på et laboratorie i Châtenay-Malabry siden den datoen.

Hamburger var for øvrig i besittelse av en dispensasjon for astmamedisin, hvilket bevirket at han unngikk en dopingsak allerede på daværende tidspunkt. I likhet med de to andre rytterne og Armstrong kan Hamburger ikke forvente en sak anlagt nå, siden bevismaterialet er foreldet og da det ikke kan foretas en såkalt B-prøve.

Colombianeren Castelblanco soner forøvrig i øyeblikket en to år lang karantene i en dopingsak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag