Danske stjal showet i Tour des Fjords

2. etappe av sykkelløpet Tour des Fjords 2015. Alexander Kristoff med ledertrøyen i rittet Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

2. etappe av sykkelløpet Tour des Fjords 2015. Alexander Kristoff med ledertrøyen i rittet Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Jan Kåre Ness

Søren Kragh Andersen imponerte opp bakkene i Sandnes. I spurten var han suveren mot resten av bruddkameratene på nest siste etappe i Tour des Fjords.

30.05.15 18:27

Flere ryttere ble sluppet i brudd mot slutten av etappen. Alexander Kristoff og lagkameratene i Katjusja måtte forsvare ledertrøya etter tre strake etappeseirer, men fikk det tøft da for mange slapp av gårde. Nordmannens lag klarte aldri å kjøre inn bruddet.

- Vi slapp nok litt for mange av gårde. Det var tøft, sa Katjusja-rytter Sven Erik Bystrøm etter målgang til TV 2.

Kragh Andersen fikk med seg Amets Txurruka og lagkamerat Michael Olsson over den siste bakken. Trioen fikk en luke til resten av utbryterne. I spurten var dansken overlegen. Blue Water-rytteren vant etappen og overtok ledelsen i sammendraget.

Det er den største seieren i karrieren min. Det var ubeskrivelig. Den siste bakken var tøff, den var motbydelig, sa vinneren.

Rittet avsluttes søndag med etappe fra Stavanger til Sandnes på 177 kilometer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.