RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor sykler de fra Tønsberg til Paris

SYKLER FOR KREFTFORENINGEN: Andreas Müller-Nilsen (t.v), Andreas Næss og Kenneth Askjem skal sykle fra Tønsberg til Paris. (Foto: Privat)
SYKLER FOR KREFTFORENINGEN: Andreas Müller-Nilsen (t.v), Andreas Næss og Kenneth Askjem skal sykle fra Tønsberg til Paris. (Foto: Privat)
Sist oppdatert:
- Det er en viktig sak for oss.

Mandag begynner en meget spesiell reise for tre kamerater fra Tønsberg og Nøtterøy.

I løpet av de neste tolv dagene skal Kenneth Askjem, Andreas Müller-Nilsen og Andreas Næss sykle fra Tønsberg til Frankrikes hovedstad Paris. Ruten strekker seg over 1564 kilometer.

Trioen ønsker å sette fokus på kreftproblematikken og har som mål å samle inn 50.000 kroner til Kreftforeningen i løpet av turen.

- Hvor kom denne ideen fra?

- Det skjedde på et Grünerløkkas mange «vannhull». Kenneth har tidligere måttet sykle fra Setermoen til Tønsberg fordi han var litt stor i kjeften under en Tour de France-sending, og nå har han gjort det igjen, forteller Müller-Nilsen til Nettavisen.

For Kreftforeningen
Han forteller at Andreas Næss og han selv kastet seg med på utfordringen, og nå skal kameratene sykle for Kreftforeningen.

- Det en viktig sak for oss. Vi er alle berørte av kreft gjennom venner og bekjente og det var naturlig for oss å støtte opp om kreftforeningen, sier Müller-Nilsen til Nettavisen.

Følg reisen via bloggen deres «Tour de Europe».

Kameratene har allerede samlet inn rundt 10.000 kroner til Kreftforeningen, men målet er at 50.000,- kroner skal være samlet inn etter at reisen er over.

- Sår og vond bak
Guttene skal sykle distansen på tolv dager og er klare på hva som blir det tøffeste med turen.

- Vi er totalt utrente på sykkel. Vi har aldri satt rumpa på en racersykkel tidligere og det kommer til å bli tøft med sår og vond bak, sier Müller Nilsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FÅR DET TØFT: De tre kameratene frykter sår og vond bak på veien til Paris.


Målet er å nå Paris tidsnok til å se Tour de France-rytterne spurte om seieren på Champs-Élysées.

- De bare ler
Blant vennekretsen til trioen som skal sykle til Frankrikes hovedstad har de blitt møtt av mye latter da de har fortalt om turen de skal ut på.

- De fleste bare ler av det. Vi har jo ingen erfaring med sykling, og to av oss har noen ekstra kilo som de må dra på, flirer Müller-Nilsen.

Sammen med Roy Røisland, som følger syklistene fra følgebilen, vil de oppdatere bloggen med tekst, bilder og video gjennom hele turen.

Følg reisen via bloggen deres «Tour de Europe».


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere