RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette drømmer Cavendish om

VIL I GULT: Mark Cavendish drømmer om å vinne første etappe i Tour de France og ikle seg den gule ledertrøya i morens hjemby Harrogate.
VIL I GULT: Mark Cavendish drømmer om å vinne første etappe i Tour de France og ikle seg den gule ledertrøya i morens hjemby Harrogate. Foto: Laurent Rebours (Ap)
Sist oppdatert:
- 200 ryttere har det samme målet.

Omega Pharma-Quick Steps Mark Cavendish har ikke villet gå ut med sine abisjoner for årets Tour de France. På torsdagens pressekonferanse lettet imidlertid briten litt på sløret.

For andre gang i karrieren får han mulighet til å kjøre en Tour de France-etappe i Storbritannia. Denne gangen venter det også en ekstra belønning hvis han vinner den første etappen inn til Harrogate. Da kan han nemlig ikle seg den gule ledertrøyen i morens hjemby.

- Jeg vil gjerne bære den gule trøyen i løpet av min karriere, men Tour de France er Tour de France, sier Cavendish ifølge Cyclingnews.com.

29-åringen har 25 etappeseiere i det franske etapperittet. Kun belgiske Eddy Merckx og franske Bernard Hinault, med henholdsvis 34 og 28 etappeseire, har flere etappeseire enn briten. Av disse er Cavendish den eneste som fremdeles er aktiv.

Om den 26 etappeseiren til briten vil komme på den første etappen i år gjenstår å se.

- Den første dagen i Tour de France er alltid nervøs. Det er mange lag som går for den gule trøya. Det kan bli en massespurt eller det kan være en gruppe som stikker av og går hele veien inn. Omega Pharma-Quick Step har et veldig sterkt lag og vi vil gå for en massespurt og prøve å vinne den, men det er rundt 200 ryttere som ønsker å kunne ta på seg ledertrøya, forteller Cavendish.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere