Dette har bare skjedd én gang før

VANT: Tinkoff-Saxo-rytter Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France. Det var Polens andre etappeseier i Tour de France-historien.

VANT: Tinkoff-Saxo-rytter Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France. Det var Polens andre etappeseier i Tour de France-historien. Foto: Laurent Cipriani (Ap)

- Det er min første store seier i karrieren.

19.07.14 18:25

Den andre og siste alpeetappen i årets Tour de France ble vunnet av Tinkoff-Saxo-rytter Rafal Majka. Polakken var med i et større brudd som gikk tidlig på etappen og var den eneste som klarte å holde unna for sammenlagtkanonene i den siste stigningen. Majka sikret dermed Polens andre etappeseier i verdens største sykkelritt.

- Det er min første store seier i karrieren, og nå skal jeg begynne å samle flere seire. Jeg vil prøve å komme meg med i flere brudd og ta flere etappeseire, sier Majka.

Polakken, som kom på sjetteplass i Giro d'Italia, skulle egentlig ikke sykle Tour de France, men ble hentet inn da Roman Kreuziger fikk startnekt til årets tour.

Nibali trygget ledelsen
Sammenlagtleder Vincenzo Nibali rykket fra favorittgruppa opp mot målgang på toppen av Montée de Risoul, og parkerte nok en gang de fleste av sine konkurrenter.

AG2R-rytter Jean-Christophe Péraud var den eneste som maktet å følge bakhjulet til italieneren i den gule ledertrøyen. De to trillet over målstreken som nummer to og tre.

Valverde skuffet
Etappens store taper ble Alejandro Valverde, som måtte datt av gruppen med sammenlagtkandidatene. Veteranen klarte imidlertid å forsvare sin andreplass i sammendraget, men spanjolen har nå bare 13 sekunder ned til franske Romain Bardet.

Jurgen Van den Broeck, som lå på åttendeplass i sammendraget før etappen, ramlet også ut av lista med de ti beste. Lotto-Belisol-rytteren ligger nå på ellevte plass i sammendraget.

Her finner du oppdatert sammenlagtliste og resultater fra den 14. etappen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.