RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse sykler med nasjonale farger i Tour de France

FØRST TIL MÅL: Peter Sagan (mest sannsynlig) og André Greipel blir blant sykkelstjernene med nasjonale mestertrøyer i verdens største etapperitt.
FØRST TIL MÅL: Peter Sagan (mest sannsynlig) og André Greipel blir blant sykkelstjernene med nasjonale mestertrøyer i verdens største etapperitt. Foto: Pascal Pavani (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Både spurtere og klatrespesialister vant hjemlige mesterskap.

Alexander Kristoff mislyktes med å vinne sin tredje NM-tittel i fellesstart da en annen siddis,  Tormod Hausken Jacobsen, triumferte overraskende i Eidsvoll søndag.

Dermed blir ikke den norske mestertrøya å se i Tour de France i år heller. De norske fargene prydet sist overdelen til en norsk tourdeltager i 2012, da Edvald Boasson Hagen vant NM-tittelen.

Kristoffs opptrekker i Katjusja, Aleksandr Porsev, sykler derimot touren i Russlands farger etter å ha vunnet mesterskapet i hjemlandet.

«Gorillaen» i form
Også andre kjappe avsluttere vant sine respektive nasjonale titler i løpet av helga. Blant dem finner vi slovakiske Peter Sagan og tyske André Greipel.

Sagan vant sin fjerde strake nasjonale tittel. Laget hans, Cannondale, har riktignok ikke bekreftet sin tropp, men mye skal til om den meritterte 24-åringen ikke får en lederrolle i touren.

Greipel tråkket fra andremann John Degenkolb på de siste meterne i Tysklands mesterskap. Dermed sykler «Gorillaen» Tour de France med tysk mestertrøye for andre gang på rad.

- Løpet var ikke enkelt, og du kunne ikke ta det rolig på noe tidspunkt. Marcel Sieberg ledet meg inn til spurten på en perfekt måte enda en gang, oppsummerte Greipel ifølge Cyclingnews.

Første for Nibali
Også andre store navn får æren av å sykle med spesialdesignede trøyer når touren rulles i gang neste helg.

Sammenlagtfavoritten Vincenzo Nibali sikret seg den italienske mestertittelen i en tøff løype lørdag. Seieren var den første for sesongen for «Haien», som han kalles hjemme i støvellandet.

Astana-kapteinen spurtslo Davide Formolo, en rytter fra sin forrige arbeidsgiver Cannondale (tidligere Liquigas-Cannondale).

Nibali forventes å bli en av de tøffeste utfordrerne til fjorårets tourvinner, Chris Froome, sammen med 2007- og 2009-vinneren, Alberto Contador.

I Ponferrada hjalp Alejandro Valverde lagkameraten Ion Izaguirre til å ta sin første spanske mestertittel søndag. Movistar-duoen kontrollerte inn til dobbeltseier. Baskiske Izaguirre kapret også andreplassen på tempo lørdag.

Det spanske laget har foreløpig ikke navngitt de ni rytterne som skal være med i touren.

I fransk tricolor
For hjemmenasjonen Frankrike blir det Arnaud Démare som får bære de franske fargene. FDJ-spurteren utkonkurrerte lagkompisen Nacer Bouhanni på oppløpet i Futuroscope.

Det var tredje gang på rad at en syklist fra FDJ vant det franske mesterskapet. Arthur Vichot oppnådde det samme i fjor, mens Bouhanni gikk til topps i 2012.

- Dette er eksepsjonelt. For to år siden tok Nacer og jeg de to første plassene i motsatt rekkefølge. Vi kjørte for en massespurt, og vi var to spurtere på laget som hadde et like sterkt ønske om å bli fransk mester. Jeg forstår hvordan han føler seg nå. For to år siden var jeg også skuffet over å havne på andreplassen, men da hadde jeg bare vært sykkelproff i halvt år, sa Démare.

Øvrige ryttere som kan bli sett i nasjonale trøyer på ordinære Tour de France-etapper: Fränk Schleck (Luxembourg), Martin Elmiger (Sveits), Nelson Oliveira (Portugal, foreløpig ikke tatt ut på laget til Lampre-Merida). Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere