RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingtatt stjerne gjør comeback

Foto: AFP/ Scanpix
Kan sykle sammen med Lance Armstrong.

Den kasakhstanske syklisten Alexander Vinokourov varslet på en pressekonferanse i Monaco torsdag at han kommer til å returnere i sykkelsirkuset når hans toårige utestengelse ender denne måneden.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

– Jeg vil annonsere at jeg kommer til å returnere til konkurransesykling 24. juli, sier han, ifølge Reuters.

- Vårt hjertebarn
Vinokourov ble utestengt i to år etter å ha testet positivt for bloddoping under Tour de France i 2007. Sykkelstjernen som da kjørte for profflaget Astana har var en av Lance Armstrongs argeste konkurrenter. Det er forventet at han kommer til å prøve seg i Astana igjen. Astana har de siste to årene fått et frynsete rykte på grunn av flere dopingavsløringer. Hele laget ble kastet ut av Tour de France ifjor.

– Jeg ser meg ikke noe annet sted enn i Astana. Laget ble skapt i 2006 av det kasakhstanske sykkelforbundet. Det er vårt hjertebarn.

Lance Armstrong kjører nå for Astana, og har måttet tåle mange dopingbeskyldninger på grunn av sine seirer. Spanjolen Alberto Contador er også en del av Astana-laget.

- Skapt for meg
Syklisten fortalte på meget arrogant vis at det var nå forhandliger mellom sykkelforbundet og Astanas manager Johan Bruyneel.

- Det foregår diskusjoner. Dette laget ble skapt for meg, og jeg kan ikke se hvordan det ikke kan bli en avtale. Blir det ikke noen avtale, må Johan forlate laget, sier Vinokourov.

- Jeg er tilbake for et eller to år, og jeg har lyst til å sykle Tour de France igjen, og helst i den gule trøya. Men jeg er realistisk, jeg kan ikke vinne.

- Jeg gjør dette for min familie og for folket i Kazakhstan, og for å få tilbake det imaget jeg hadde før suspensjonen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere