*Nettavisen* Sport.

Doptatt syklist mistenkt for hacking

Foto: AFP/Scanpix

Strekker seg angivelig langt for å fjerne alle spor fra dopingskandalen.

15.02.10 19:21

En internasjonal arrestordre ble i slutten av januar utsendt av en fransk domstol på sykkelrytteren Floyd Landis.

Årsaken skal være at amerikaneren skal ha hacket seg inn på en datamaskin på et antidopinglaboratorium, skriver Reuters.

Testet positivt på testosteron
Den amerikanske rytteren testet positivt på testosteron etter den 17. etappen av Tour de France i 2006, og ble som en konsekvens utestengt fra sykkelsporten i to år.

Denne dopingtesten ble utført av franske Chatenay-Malabry-laboratoriet. I november 2006 meldte dette laboratoriet at deres datasystem hadde blitt hacket, og informasjon hadde blitt fjernet.

- Den franske høyesterettsdommeren Thomas Cassuto i Nanterre informerte oss om at han utstedte en internasjonal arrestordre 28. januar etter at datamaskinen i vårt laboratorium var blitt hacket, sier antidopingbyråets leder Pierre Bordry.

Møtte ikke til høring
Ifølge franske medier skal IP-adressen til hackeren ha blitt sporet tilbake til Landis’ trener Arnie Bleker. Bleker og Landis fikk våren 2009 muligheten til å vitne om saken under en høring i Frankrike, men ingen av dem møtte opp for å svare på anklagene. Allerede da varslet Bordry at han vil kreve en internasjonal arrestordre på den doptatte 34-åringen, og nå har det franske antidopingbyrået altså fått viljen sin i saken mot amerikaneren.

Landis selv har imidlertid hele tiden hevdet sin uskyld for dopinganklagene.

Amerikaneren ble først utnevnt til vinneren av Tour de France i 2006. Men men etter en svært lang behandling av saken i det amerikanske anti-dopingforbundet ble det til slutt konkludert med at 34-åringen hadde brukt doping.

I september 2007 ble derfor Oscar Pereiro Sio utropt til vinneren av 2006-touren.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.