Drømmer om å banke Hushovd

Foto: Guillaume Horcajuelo/EPA

Én ting er viktigere enn alt annet for Mark Cavendish og laget hans i 2010.

13.01.10 12:18

- Laget vil være helt dedikert til at jeg skal vinne den grønne poengtrøya i Tour de France, sier Mark Cavendish til Guardian.

Han har fortsatt ikke glemt hvordan han tapte trøya til Thor Hushovd med fattige 10 poeng i 2009, etter at Cavendish ble disket på etappen til Besancon.

- Ikke arroganse
Cavendish insisterer på at han gjorde nok i fjor til å vinne trøyen, og at han derfor ikke kommer til å legge noen annen strategi i år enn tidligere.

- Jeg er sikker på meg selv og laget mitt. Den grønne trøya er til syvende og sist en sprinttrøye, og jeg burde være god nok til å vinne sprintene. Hvis jeg legger ned hardt arbeid og har de riktige folkene rundt meg og vet at jeg kan få til ting, så sier jeg det. Det er ikke arroganse, jeg er en realist, påpeker Cavendish som tidligere har fått kritikk for å være for storkjeftet.

Satser alt på trøya
En av folkene Cavendish har rundt seg er den tidligere storspurteren Erik Zabel, som selv vant den grønne trøya seks ganger mellom 1996 og 2001. Nå er han hyret inn som rådgiver for Cavendish' lag HTC-Columbia.

- Jeg har sagt til ledelsen at vår største sjanse til å havne på podiumet i Paris ikke er i sammendraget, men med Mark i den grønne trøya. Så la oss gi opp alle andre ambisjoner og gi alt for det siste, sier Zabel.

Det betyr at lagets andre storsprinter, André Greipel, vil bli opptrekker for Cavendish i touren. I tillegg vil lagkamerater som kan være sterke i sammendraget, som unggutten Tony Martin, få oppgaven med å ta bonuspoeng i fjellene, slik at ikke Cavendish' konkurrenter som Thor Hushovd får med seg poeng derfra.

Det var akkurat et slikt soloraid fra Hushovd på den ene fjelletappen i fjorårets Tour de France som sikret nordmannen nok poeng til å vinne den grønne trøya.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.