*Nettavisen* Sport.

Düsseldorf vurderer å overta Londons Tour-start

VERDENS STØRSTE SYKKELRITT: Tour de France skulle startet i London i 2017, men økonomiske problemer i England kan flytte starten til Tyskland. Foto: Anthony Chappel-ross (Pa Photos)

- Vi har en arbeidsgruppe som jobber med dette.

London fikk ikke endene til å møtes rent økonomisk og blir ikke startby for Tour de France i 2017. Det kan gjøre at Düsseldorf får sjansen.

Tirsdag skulle arrangørene i London og Tour-arrangør ASO ha skrevet under kontrakten som skulle gi den britiske hovedstaden startarrangementet om snaue to år, men finansieringen satte en stopper for det.

Det blir sagt at London skulle betale 350 millioner kroner for å få arrangementet, og det var det ikke grunnlag for etter at storsponsoren London Transport måtte innføre et spareprogram.

Nå er tyske Düsseldorf kommet på banen, men om den tyske storbyen kommer til å ta over, er foreløpig litt for tidlig å si.

Tre uker

- Vi har en arbeidsgruppe som jobber med dette, og den skal ha kommet med en konklusjon i løpet av tre uker, sier overborgermester Thomas Geisel. Det er ingen ny tanke tyskerne nå skal ta stilling til.

Allerede tidligere i sommer var det møter mellom representanter for byen og Tour-arrangøren om en mulig avtale med tanke på å la starten gå i Tyskland. I og med at det koster mye penger å ha Tour de France-starten, kommer nok også de tyske politikerne i Düsseldorf til å måtte se på pengesekken, og om det er grunnlag for å la verdens største sykkelritt starte i byen i 2017.

For fjerde gang

Tre ganger tidligere har Tour de France startet i Tyskland, så det er ikke noe som skjer ofte, selv om det er to naboland det er snakk om. Rittet har startet langt flere ganger i Nederland og Belgia.

Köln var startby i 1965. Deretter gikk det 15 år til Frankfurt fikk gleden av å sende Tour-rytterne av gårde i 1980. I 1987 startet Touren i Berlin, men etter det har Tour de France aldri hatt start i Tyskland, selv om rittet har kjørt på tyske landeveier flere ganger de siste 25-30 årene.

Neste år, i 2016, er det allerede bestemt at starten går i Normandie, ved slottet Mont Saint Michel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag