Edvald & Co. stanset Milram

Foto: (AP/Scanpix)

Thomas Lövkvist og Edvald Boasson Hagen blomstret i Italia.

08.03.09 10:30

Ikke bare én, men to ganger – forsøkte Team Milram å kuppe Montepaschi Strade Bianche Eroica lørdag.

Med fem kilometer igjen angrep Linus Gerdemann. Gerdemann – som er det nærmeste tysk sykkelsport kommer en stjerne om dagen – holdt koken oppe helt frem til stigningen i sentrum av byen Siena.

Da overtok Team Columbias Thomas Lövkvist styringen. Han fikk imidlertid raskt selskap av temposterke Fabian Wegmann.

Sterkt av Edvald
Det ble en halsbrekkende avslutning inn på Piazza del Campo. Svensken maktet å holde tyskeren fra livet, og tok seieren med fire sekunders margin.

To sekunder senere dundret Martin Elmiger (Ag2r) i mål, mens Edvald Boasson Hagen noterte en sterk 4. plass.

- Det gikk meget bra i dag. Thomas vant etter at han støtet i den siste bakken, med cirka én kilometer igjen. Ingen klarte å følge ham og jeg kom på 4. plass. Det var et tungt, men artig løp, forteller Edvald Boasson Hagen til syklingensverden.com.

Jackpot for Holm
Sportdirektør Brian Holm har tidligere fortalt om sin svakhet for skandinaviske ryttere overfor Nettavisen. Lørdag fikk laget jackpot da to av lagets yngste stjerneskudd var med på å dominere det italienske rittet.

- Jeg liker virkelig dette rittet. Jeg var med i fjor og dette er en fantastisk seier, sier Lövkvist til Cycling Weekly.

24-åringen er mer kjent som etapperytter enn klassikerrytter, mens viste frem litt av potensialet som gjør at Columbia-laget er skråsikre på at han kommer til bli en viktig rytter i fremtiden.

- Dette er trolig min beste seier i karrieren. Det er den først endagsklassikeren jeg har vunnet. Jeg var vunnet etappeseirer tidligere, men dette er noe helt spesielt. Grusveiene gjør dette rittet helt spesielt, slår han fast.

PS! Også Kurt Asle Arvesen (55. plass) og Gabriel Rasch (43) deltok også i rittet.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.