RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edvald: - Jeg er forslått langs hele høyresiden

Sky-laget hadde planer om å kjøre for Edvald Boasson Hagen (26) på torsdagens sjette etappe av Giro d'Italia. Men en massevelt sendte seks av lagets ryttere i bakken.
Sky-laget hadde planer om å kjøre for Edvald Boasson Hagen (26) på torsdagens sjette etappe av Giro d'Italia. Men en massevelt sendte seks av lagets ryttere i bakken. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)
Sky-laget hadde planer om å kjøre for Edvald Boasson Hagen (26) på torsdagens sjette etappe av Giro d'Italia. Men en massevelt sendte seks av lagets ryttere i bakken.

Med tolv kilometer igjen av den omtrent 250 kilometer lange etappen torsdag tok hovedfeltet inn utbrytergruppen. Det gjorde de takket være blant annet Sky, som spilte en sentral rolle i hovedfeltet. Men avslutningen ble ikke som det britiske laget hadde sett for seg.

– Vi hadde gjort en god jobb hele etappen for å ta inn bruddet, men så går det en velt og da er det umulig å komme seg unna. Det var rett og slett såpeglatt, sa Boasson Hagen til NTB etter etappen.

Da store deler av feltet deiset i asfalten så blant annet BMCs Cadel Evans sitt snitt til å rykke. Han fikk med seg tre mann og ble slått av to av dem over målstreken. Australieren Michael Matthews vant etappen, mens Lotto-rytteren Tim Wellens slo Evans i kampen om 2.-plassen.

Matthews trygget med seieren sin sammenlagtledelse i rittet og starter også fredagens etappe i rosa.

– Blir vondt

Sammen med Boasson Hagen gikk også et titall andre ryttere i bakken. Alle så ut til å komme seg fra velten uten altfor store skader, utenom Katjusja-rytter Giampaolo Caruso, som måtte fraktes vekk i ambulanse.

– Det går bra, men jeg er forslått langs hele høyresiden. Det vil bli vondt i morgen, sa Boasson Hagen.

– Hva slags mål jeg setter meg videre i rittet kommer an på hvordan skaden arter seg, men det ble ikke alvorlig. Jeg kjenner det i morgen.

Seks i bakken

Boasson Hagen hadde vært nevnt som en outsider til etappeseier både på onsdagens og på torsdagens etappe. Selv hadde han også troen på at han kunne få til noe.

– Jeg hadde håpet på å gjøre det bedre torsdag enn jeg gjorde onsdag. Vi skulle kjøre på for å klare det. Etappen var bratt, men ikke for bratt, sa Boasson Hagen.

I stedet trillet nordmannen over målstreken sammen med lagkamerat Christopher Sutton 19 minutter og 40 sekunder etter Matthews.

– Det ble ingen alvorlige skader i laget, men seks av oss gikk i bakken. Det er ganske mange, sa 26-åringen.

I sammendraget skiller det 20.25 opp til Orica-rytteren for Boasson Hagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere