Gå til sidens hovedinnhold

Edvald den store!

Torsdag holdt det nesten. Fredag holdt det hele veien for Edvald Boasson Hagen!

- Jeg tror han kan komme med i minst tre-fire brudd, og gjør han det, vinner han i hvert fall én etappe, sa Dag Erik Pedersen til Nettavisen før starten på Giro d'Italia.

Fredag fikk Edvald Boasson Hagen sjansen. Og tok den.

To dager før 22-årsdagen (17. mai) tråkket han inn til sin første etappeseier i Giro d'Italia.

Bli bedre kjent med Edvald Boasson Hagen i dette portrettintervjuet!

Iskald avslutning
Nordmannen ble med i en kvintett sammen med Alessandro Bertolini (Diquigiovanni), Davide Viganò (Fuji-Servetto), Robert Hunter (Barloworld) og Pavel Brutt (Katusha), som stakk fra hovedfeltet på de siste milene av den 244 kilometer lange etappen fra Innsbruck til Chiavenna.

På de siste kilometerne var han iskald, og satte inn støtet i akkurat riktig øyeblikk. Da kunne ingen følge ham.

Robert Hunter og Pavel Brutt endte på plassene bak.

- Jeg kan vinne en spurt hvis gruppa ikke er for stor, og i dag fikk jeg til en veldig bra spurt, sier Edvald til Cyclingnews.com umiddelbart etter målgang.

Har vist styrke
Og det var ingen stor overraskelse at Edvald Boasson Hagen skulle klare å vinne en etappe i årets Giro. Før rittet spådde både Dag Erik Pedersen, Johan Kaggestad og Atle Kvålsvoll at han ville vinne en etappe.

Siden de spådommene falt, har gudbrandsdalingen imponert stort, først og fremst som hjelperytter for lagkaptein Mark Cavendish.

Allerede på den innledende lagtempoetappen sist lørdag viste Boasson Hagen imponerende kjørestyrke da laget hans, Team Columbia-Highroad, gikk helt til topps.

Gjennom den første Giro-uka har han faktisk ikke hatt en eneste dårlig dag, og torsdag var han nær ved å ta sin første etappeseieren. Torsdagens finnish minnet mye om fredagens, med den forskjellen at Michele Scarponi hadde skaffet seg en akkurat så stor luke før spurten at avstanden fram ble for stor.

Eksklusiv klubb
Med fredagens seier ble Boasson Hagen den fjerde nordmannen som har syklet først over målstreken i løpet av Giro d'Italias hundreårige historie. Knut Knudsen har flest etappeseirer med sine seks, mens Dag Erik Pedersen har tre og Kurt Asle Arvesen to. I tillegg står Thor Hushovd mange steder oppført som vinner av den 7. etappen i 2007. Men det var Alessandro Petacchi som tråkket først i mål, og de lærde strides om hvorvidt Petacchis seier skal underkjennes.

Danilo Di Luca leder Giro d'Italia sammenlagt etter sju etapper.

Sjekk de siste sykkelnyhetene her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene