*Nettavisen* Sport.

Edvald om bilbomben: - Det er skremmende

SKREMMENDE: Edvald Boasson Hagen erkjenner at nyheten om bilbomben nær målgang i Dublin var skremmende. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)

- Håper det ikke er så mange gale mennesker rundt omkring.

12.05.14 19:17

Mandag sprakk den rystende nyheten om at en bilbombe ble funnet i Dublin, nær målgang av etapperittet Giro d'Italia i helgen, som går over tre uker.

Bomben skal ha inneholdt 23 kilo sprengstoff, og Edvald Boasson Hagen var ikke særlig begeistret for nyheten.

Ekkelt
- Det er godt den ble funnet og at den ikke gikk av. Men det er jo skremmende at det skal være sånn. Jeg vet ikke om den var knyttet til «giroen», jeg har ikke fulgt med så mye på det, sier Boasson Hagen til Nettavisen.

Han forteller at selv om det er en skremmende hendelse, så er det ikke mye rytterne får gjort med det.

- Det er skremmende at det er sånn, men det er ikke så mye vi får gjort med det, egentlig. Vi gjør det vi skal, og så får vi håpe det ikke er så mange gale mennesker rundt omkring, fortsetter syklisten.

Sky-rytteren synes det er synd at det finnes folk der ute som er i stand til å gjøre noe slikt.

Transportetappe
Mandag var det hviledag i Giro d'Italia, og rytterne har brukt dagen som transportetappe til Italia.

- Det var ikke det at vi trengte hvile heller, akkurat, men det var greit med hvile når vi skulle flytte på oss så langt, forteller han.

Under den tredje etappen som hadde målgang i Dublin ble nordmannen nummer seks, som ble vunnet av Marcel Kittel fra Tyskland.

Oppland-gutten forteller at formen er stigende, og at han håper på etappeseier i rittet.

- Jeg føler formen er bra, og jeg følte meg sterk på lagtempoen og på etappe i går. Det var kaldt og mye regn den første dagen, så det var vanskelig å føle så mye på formen da. Men det føles bra, fortsetter han.

Seiersmuligheter
Den kommende uken er det mange kuperte etapper i rittet, og det er disse etappene nordmannen håper han vil ha en sjanse til å vinne.

- Målet generelt i rittet er en etappeseier. Når det er kupert så håper jeg på den sjansen. På de flate etappene er det en annen vi kjører for. Ellers vil jeg få muligheten til å gå i brudd, ettersom vi har ganske åpne roller i laget, forteller Boasson Hagen.

Nå ser nordmannen bare frem til å komme i gang med rittet i Italia, etter at de tre første etappene har blitt kjørt i Irland.

- Det har gått bra for meg i starten, og nå gleder jeg meg til å komme i gang med giroen i Italia og komme inn i vanlige rutiner, avslutter nordmannen.

Den fjerde etappen av rittet går av stabelen tirsdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag