RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GLEDER SEG: Edvald Boasson Hagen.
GLEDER SEG: Edvald Boasson Hagen. Foto: Yoshikazu Tsuno (Afp / NTB scanpix)

Edvald spent før første ritt for nytt lag

- Det blir spennende.

Det kribler en smule hos proffsyklist Edvald Boasson Hagen foran sesongstarten. Torsdag tråkker han av gårde på Mallorca med helt nye lagkamerater.

Rudsbygdingen har skiftet beite fra det meritterte britiske Sky-laget til sørafrikanske MTN-Qhubeka.

. Det har fungert bra under trening, men det skal bli spennende å se hvordan det blir å kjøre ritt igjen med et helt nytt lag, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

Alt nytt

Det er ikke bare lagkameratene som er nye. Det blir nytt støtteapparat med massører og sportslig ledelse samt nytt utstyr og nye sykler. Det eneste gamle er rytteren på sykkelen.

. Utstyret vi kjører med, er ikke noe dårligere enn det jeg hadde i Sky. Det meste har fungert som det pleier, sier Hagen.

Han nøyer seg med det ene rittet på Mallorca. Det skal kjøres ytterligere tre småritt på den kjente ferieøya i Middelhavet resten av uka, men de velger han å droppe.

Neste oppgave for Hagen blir Qatar rundt og Oman rundt i begynnelsen av februar. Så står klassikeren Milano-Sanremo for tur før de store vårklassikerne i Belgia og Frankrike.

Tour de France

Til sommeren skal Hagen etter planen kjøre Tour de France. Han fikk ikke kjøre rittet i fjor, fordi Sky hadde andre hjelpere til Chris Froome. Froome og Sky hadde en begredelig innsats i Frankrike, og briten måtte tidlig trekke seg.

Etter overgangen til det sørafrikanske laget har Hagen og lagkameratene også vært innom Sør-Afrika for sponsoroppdrag. Laget representerer en humanitær organisasjon som hjelper fattige, og har blant annet delt ut 24.000 sykler.

Edvald Boasson Hagen har fortsatt sitt hovedsete hjemme i Norge, hvor han lader opp imellom slagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere